Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 18 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-12-2007 o Overval, woningbrand en inbraak

Overval chinees restaurant

Purmerend, maandag 17 december 2007, 20:57 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op chinees restaurant New Shanghai Corner aan het John F. Kennedyplein. Rond kwart voor negen op maandagavond kwam een donker geklede man het afhaalgedeelte binnen en bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen. De vrouw wist haar man in de keuken te waarschuwen die met veel kabaal de keuken uit kwam. De overvaller nam de benen en vertrok zonder buit. Hij rende achter het Makadocentrum langs richting het Shell tankstation. De politie verzoekt de klanten die tussen acht uur en kwart voor negen in het restaurant aan het eten waren of eten afhaalden contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.

Woningbrand

Zaandam, dinsdag 17 december 2007, 19:56 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld na een woningbrand aan de Koning Davidstraat. In een slaapkamer was brand ontstaan die door de brandweer, die met twee blusvoertuigen kwam, werd geblust. De brand, rook en waterschade bleef nagenoeg beperkt tot de ene slaapkamer. De oorzaak van de brand bleek een strijkijzer dat niet was uitgezet door de 21-jarige bewoonster toen die de woning eerder op de middag had verlaten. Iemand van de Stichting Salvage kwam ter plaatse om te helpen met de regeling van de schade.

Doorrijden na aanrijding

Purmerend, dinsdag 18 december 2007, 08:25 uur.

Een 15-jarig meisje uit Oosthuizen heeft bij de politie aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Het meisje reed volgens haar verklaring tegen half negen op haar fiets over de Koogsingel vanuit de richting Kwadijk in de richting van de Flevostraat. Een vrouw kwam met haar blauwe VW passat personenauto uit de uitrit van het Gaudicollege en reed daarbij tegen de fietsster. Het meisje liep door de aanrijding een gekneusd been en een slag in het wiel van haar fiets op. De automobiliste zou zonder verdere opmerkingen weg zijn gereden. Eventuele getuigen en de automobiliste kunnen bellen met 0900-8844.

Auto weg na inbraak

Middenbeemster, dinsdag 18 december 2007, 08:31 uur.

Uit een hoekwoning aan de Vredeweg werd na een inbraak de auto weggenomen. Men wist binnen te komen door verbreking van het voordeurslot. Vanaf de keukentafel werden de autosleutels gepakt en de auto, een zwarte BMW 320 met kenteken 45-FB-RV, werd vanaf de parkeerplaats voor de deur mee genomen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag tussen half één en kwart voor acht.