De boel bij elkaar houden: Binden met beleid


Met o.a. Ahmed Aboutaleb, Job Cohen, Ruud Lubbers en Naema Tahir

AMSTERDAM, 20071211 -- Wat zijn de gemeenschappelijke grondslagen op basis waarvan wij met elkaar kunnen samenleven, ondanks onze verschillen in religie, cultuur en geschiedenis? O.l.v. Cees Grimbergen praten dinsdag 18 december politici, bestuurders en beleidsmakers over hoe datgene wat ons bindt, vertaald kan worden in concreet beleid. Organisatie: De Rode Hoed en VU podium, i.s.m. het Oranje Fonds en Zinweb. Aanvang: 19.30 uur in de Grote Zaal. Gespreksleider: Cees Grimbergen. Toegang: gratis, wél graag reserveren! Reserveren: www.rodehoed.nl of tel. (020) 6385606.

Programma
De zevende en laatste bijeenkomst van de serie `Wat ons bindt`.
Het programma opent met een inleiding van Elma Drayer (chef Letter & Geest/columnist Dagblad Trouw. Daarna een interview met Job Cohen, burgemeester van Amsterdam. De avond wordt besloten met een gesprek met Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wat kan de overheid doen om het denken in termen van `wij en `zij' te bestrijden? Is het de taak van de overheid om de gematigde krachten in levensbeschouwingen en culturen te ondersteunen? Hoe kan de politiek mensen binden die zich moeilijk laten binden, zoals religieus orthodoxen en politiek radicalen? Heeft de overheid nog andere mogelijkheden om binding te bevorderen? In hoeverre kan de overheid daarin sturend optreden, zonder haar boekje te buiten te gaan?

Op dinsdag 18 december zullen deze onderwerpen besproken worden met Gerrit Kronjee (WRR), Martijn Lampert (Motivaction), Ruud Lubbers (oud-premier), Naema Tahir (schrijver en jurist), Mohammed Cheppih (islamdeskundige en voorzitter Academica Islamica), Samira Bouchibti (Tweede Kamerlid PvdA), Halleh Ghorashi (adviescommissie Oranje Fonds/hoogleraar management van diversiteit en integratie VU), Jan Dirk de Jong (criminoloog), Henk Woldring (politiek filosoof VU).
Met dank aan Stichting Levi Lassen en het VSBfonds.





Stichting De Rode Hoed