Zoom.in breidt uit naar Rusland


AMSTERDAM, 20071218 -- Vanaf vandaag start online nieuwsvideo-exploitant Zoom.in met uitzendingen in Rusland. De uitzendingen zullen om te beginnen dagelijks te zien zijn bij MSN Rusland. Zoom.in begint met de uitzending van ongeveer 6 video's per dag in de belangrijkste nieuwscategorieën. Rusland is het negende land waar Zoom.in haar nieuwsvideo's uitzendt.

Zoom.in stapt hiermee in een van de snelst groeiende Europese internetmarkten. Het aantal internetgebruikers in Rusland is met 25% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment hebben 29 miljoen mensen, ofwel 25% van de Russische bevolking het internet in de afgelopen 6 maanden gebruikt. Internetreclame is met 70% groei het snelst groeiende reclamesegment in Rusland.

"Het was extra moeilijk om nieuwsvideo's te maken voor Rusland vanwege het omzetten van ons `normale' Latijnse systeem naar het Russische cyrillische script. Daarnaast is er speciaal voor deze video's een Russische redactie opgezet en een Russische editor aangenomen", aldus Jan Riemens, directeur van Zoom.in.

Zoom.in is actief in Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje, Italie, Zwitserland, Duitsland, Denemarken en dus nu ook Rusland. Zo'n 65 mensen houden zich 7 dagen per week full time bezig met het online videoproduct.