MediaStilte 2008


DELFT, 20071218 -- Liset van Dommelen, beeldend kunstenaar uit Delft, gaat in het jaar 2008 alle informatie via kranten, tijdschriften en televisie uit de weg. Onder de titel mediaStilte wil ze onderzoeken welke informatie er in haar leven werkelijk toe doet. Haar ervarings onderzoek is te volgen in een verslag in woord en beeld op internet (mediastilte.web-log.nl)

Een jaar lang geen kranten of tijdschriften lezen of tv kijken. Menigeen moet daar niet aan denken. maar beeldend kunstenaar Liset van dommelen wil wel eens weten wat zo'n zelfverkozen media-stilte voor effect heeft. Zo probeert ze te ontdekken welk nieuws en welke informatie er nou echt toe doen in haar leven. Verder is ze nieuwsgierig welke invulling ze gaat vinden voor de vrij komende tijd.
Om het project vorm te geven zal ze een internet dagboek bijhouden. Een verslag in woord en beeld. Andere belangrijke informatie uit dat jaar wordt opgeslagen in flessen als een soort flessen post. Deze flessen worden begin 2009 geexposeerd bij een afsluitende expositie.
Vanaf het jaar 2000 doet beeldend kunstenaar van dommelen regelmatig grote projecten. Eerder ging ze opzoek naar begrippen als "Het moment van de dag en "belangrijke herinneringen.
Het moment van de dag werd vastgelegd in de fotoserie '365 Ogenblikken'.De expositie waarbij 12 boekjes uitgestald lagen op een grote tafel, had als motto een tekst van Pessoa: In wat eeuwig door onszelf voorbijtrekt is geen ander landschap te zien dan wat wij zelf zijn.(inmiddels is de serie geschikt gemaakt voor projectie.)
Het herinneringen onderzoek is een doorgaand concept van zeefdrukken op verschillende konijn vormen. titel: Konijnen verbeelden verhalen.





Liset van dommelen