Student vaak slecht geïnformeerd over mogelijke kortingen op zorgpolis


ROTTERDAM, 20071218 -- Zorgverzekeraars proberen studenten te lokken met gratis condooms, SOA preventie en hoge kortingen en lage prijzen. De zorgverzekering is een `low interest' product en veel studenten staan bij hun ouders op de polis. Daarom weet de student weinig van de maatwerkpolissen en speciale kortingen waarvoor zij in aanmerking komen. De Stichting Zorg voor Koopkracht wil dit veranderen en informeert studenten via www.zorgpremiekorting.nl.

Twee jaar na de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet blijkt dat studenten vaak niet op de hoogte zijn van kortingsmogelijkheden op de verplichte zorgverzekering. Belangrijke redenen hiervoor zijn het feit dat de zorgverzekering een zgn. `low interest product' is en dat veel studenten nog bij hun ouders op de polis staan. Dit geldt met name voor startende studenten.

De Stichting Zorg voor Koopkracht is opgericht vanuit de Rotterdamse studentenwereld als reactie op de invoering van de Zorgverzekeringswet. De Stichting verzamelt studenten in een collectief en zodoende kunnen zij profiteren van collectiviteitkortingen. Ook wijst de Stichting de weg naar overige kortingen en extra's voor studenten.

Dat studenten een interessante doelgroep zijn voor zorgverzekeraars blijkt door de maatwerk polissen die zij aanbieden. Zo zijn er speciale goedkope polissen voor studenten. Ook is er doelgroep specifieke dekking zoals gratis een jaarvoorraad condooms, SOA preventie, TomTom navigatiesysteem en uitgebreide reismedicatie.

Op www.zorgpremiekorting.nl staat een volledig overzicht van kortingen voor studenten.