Gemeente Hilversum

Start sloop tankstation Larenseweg uitgesteld

18 december 2007
Hoewel de beoogde starthandeling voor de sloop van het voormalige benzinestation aan de Larenseweg is uitgesteld, gaat de gemeente in 2008 snel aan de slag met het terrein. Na de sloop kan dan in het voorjaar gestart worden met de sanering van het gebied.

Wethouder Ben Hammer laat weten dat de ontwikkeling van dit gebied wel degelijk bovenaan de agenda staat: 'De herinrichting van het terrein van het benzinestation naar een Brinkje was het bewonersidee dat in de wijk Over het Spoor de meeste stemmen kreeg. In het kader van de stedelijke vernieuwing heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de uitvoering van deze ideeën. Voordat we met de sloop en bodemsanering in het gebied kunnen beginnen, zijn we echter afhankelijk van de samenwerking met andere partijen.' Nu de onderhandelingen over de grond bijna zijn afgerond, kan de schop de grond in. Wethouder Hammer verwacht dat de aftrap voor het project in januari kan plaatsvinden.

De bewonersideeën in de wijk Over 't Spoor worden samen met initiatiefnemers en bewoners uitgewerkt. In het voorjaar wordt een meedenkgroep geformeerd, die samen met de gemeente randvoorwaarden gaat opstellen, waaraan de herinrichting van het terrein tot een Brinkje gaat voldoen. Rond februari worden bewoners uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, waarin iedereen op de hoogte wordt gesteld over de sloop en de sanering.