Ingezonden persbericht


www.rozefilmdagen.nl

DE ROZE FILMDAGEN 2007 19-23 december
11de (compacte) editie van hét gay filmfestival van Nederland

DE ROZE FILMDAGEN presenteert om het jaar een grote en een kleine editie van het festival. Dit jaar is de kleine editie aan de beurt van 19 t/m 23 december in Cinema de Balie en Filmhuis Cavia te Amsterdam. De Roze Filmdagen omvat 25 voorstellingen met speelfilms, documentaires en korte films. Zowel populaire films als kleinere alternatieve films zullen op het festival getoond worden.

We openen op 19 december met PUCCINNI FOR BEGINNERS. Al zal dit door velen gezien worden als 'vrouwen-film, deze ironisch-romantische komedie (de iroromkom), met zowel elementen van een klucht als van een opera van Puccini, is een echte crowd pleaser, dus neem je beste vriendin of je moeder gerust eens mee.
Als operaliefhebster Allegra wordt verlaten door haar vriendin begint ze een geheime affaire met een man èn een vrouw zonder te beseffen dat deze twee elkaar allang kennen.

De Roze Filmdagen is een festival dat voornamelijk een internationaal karakter heeft, waarbij films die niet in Nederland uit worden gebracht de voorkeur genieten. Daarnaast wordt actief gezocht naar filmmakers die met hun werk een bijdrage kunnen leveren aan het elk jaar terugkerende programmasegment MADE IN HOLLAND, waaronder de documentaire FLIKKER over de radicale homobeweging uit de jaren zeventig en tachtig.

In MADE IN GAY HOLLAND worden drie Nederlandse korte producties op het grote doek vertoond, waaronder MANNENHAREM van Eddy Terstall, dat vertelt over een Marokkaanse acteur die ermee worstelt dat hij in een film een homo moet spelen. Voor Thaiboxer Karim is in COLOR ME BAD een mooi huwelijk geregeld waar iedereen blij mee is, behalve Karim zelf. Hij is wel verliefd,...maar niet op de bruid. In HOTEL PARADIJS heeft Paul een relatie met Christiaan (Barry Atsma) die hij graag op zich laat wachten. Totdat hij Claire leert kennen en de rollen worden omgedraaid.

Meer kleine film juweeltjes in BOYS TO MEN, waarin een selectie te zien zal zijn van de allerbeste korte films van het afgelopen jaar; een prikkelende zeepcommercial, een mini-thriller waarin moedergevoelens uitlopen op een nachtmerrie, ook niet te missen is de campy zwarte komedie THE SADDEST BOY IN THE WORLD waarvan de titel al het ergste doet vermoeden. Daarnaast nog heel veel mooi drama over de eerste prille liefdes in de altijd populaire 'schooljongens' categorie. Ook de jongeman die een meisje de loef afsteekt in THE POLICE BOX bij het versieren van een politieagent in Hong Kong zal niet snel worden vergeten.

Romkom liefhebbers opgelet! Zoals al blijkt uit de openingsfilm, dit jaar veel romkoms en romances in het programma, waaronder het überromantische NINA'S HEAVENLY DELIGHTS over de Schots-Indiase Nina die terugkeert naar Glasgow om het curryrestaurant van haar familie te gaan runnen. Het zit haar niet mee, maar haar nieuwe vennoot is een vrouw om verliefd op te worden... Ook TICK TOCK LULLABY is op haar eigen Britse wijze romantisch te noemen, ook al gaat de film vooral over de kinderwens van aantal dertigers uit Londen. Hun 'bevruchtingsperikelen' worden met milde humor gevolgd.

Romances en lotsverbondenheid in THE BUBBLE van Eytan Fox (Yossi & Jagger), waarin een aantal vrienden in Tel Aviv een zorgeloos leven leiden totdat een van hen verliefd wordt op een Palestijn en daarmee hun lot bezegeld. In het Taiwanese SPIDER LILIES verbindt een tatoeage van een bloem al van jongsafaan het lot van Jade en Takeko. En is het toeval of is het het lot? In VIVERE van Angelina Maccarone (Alles wird gut, Unveiled), een Duits/Nederlandse roadmovie met onze eigen Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt in bijrollen, ontmoet Franceska de mysterieuze Gerlinde (Hannelore Elsner).

De lotgevallen van twee jongens en een meisje zijn het onderwerp van zowel het Taiwanese ETERNAL SUMMER als het Argentijnse GLUE. Het een speelt zich af op een tropisch eiland, waar drie ambitieuze scholieren verwikkeld zijn in een driehoeksverhouding, en het ander gaat over drie tieners die zich al lijmsnuivend en tongzoenend vervelen in de woestijn van Patagonië.

Musicals zijn hot! Dus staat het Franse KING SIZE op het programma, waarin de zegeningen en de valkuilen van een ménage à trois worden bezongen.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien tijdens het festival, het volledige programma staat op de website
Persinformatie, Foto's
Filmfoto's kunt u zelf downloaden van: www.rozefilmdagen.nl/pers

Voor meer informatie neem contact op met:

Werner Borkes
wernerborkes@rozefilmdagen.nl

06-29578790

Roze Filmdagen / Pink Filmdays
c/o Werner Borkes
Van Walbeeckstraat 73 huis
1058 CL Amsterdam
The Netherlands

+31204898804
+31629578790