Gemeente Beverwijk


10-12-2007

Levende kerststal op De Baak

Het is kerst op De Baak. De kinderboerderij en het bijbehorende centrum voor natuur- en milieueducatie nodigen iedereen uit om dat mee te vieren tijdens de BaakBelevenissen op 19 december tussen 13.00-16.00 uur. Om het kerstplaatje compleet te maken wordt er een levende kerststal gemaakt waar alle kinderen aan mee kunnen doen.

Binnen in het NME-centrum staan vogels in de schijnwerpers. Mensen eten altijd allerlei lekkers met kerst; maar wat krijgen de vogels voorgeschoteld? Je kunt meteen aan de slag met een heus pindasnoer. Ook is er deze middag een lopend buffet, met pinda's, zaden, gekookte wortels en nog veel meer lekkers. Kinderen kunnen zo hun eigen bord volscheppen met lekkernijen. Gesmolten vet zorgt er tot slot voor dat er een feestelijk kerstmaal voor de vogels ontstaat.

Het NME-centrum organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast zijn er eens per maand BaakBelevenissen op woensdagmiddag. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.