Gemeente Tiel


Wijzigingen Voetveer

Per 1 januari 2008 wijzigen de tarieven en de vaartijden van het voetveer Tiel - Wamel. Ook vervalt de scholierenkaart. Sinds 2002 zijn er geen tariefwijzigingen geweest. Als gevolg hiervan was het niet meer rendabel het veer te laten varen. De gemeente Tiel en de gemeente West Maas en Waal hebben besloten maatregelen te nemen om deze belangrijke verbinding tegen een aanvaardbaar serviceniveau in de vaart te houden. Hiervoor waren de wijzigingen nodig.

Vaartijden
In de winterperiode wordt er niet gevaren op feestdagen. (1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag). In het vervolg vaart het veer op zaterdagen en zondagen tot 18.00 uur. De reden om eerder te stoppen met varen in het weekend, is dat er 's avonds nauwelijks gebruik wordt gemaakt van het veer. Om tegemoet te komen aan de recreatieve fietsers,wandelaars en het winkelend publiek op koopzondagen, vaart het veer vanaf 2 januari al vanaf 10.00 uur. Recreanten stonden op zondag vaak te wachten tot om 13.00 uur de veerdienst begon. Ook de omliggende recreatieve veren varen vanaf 10.00 uur.

Tarieven
Vanaf 1 januari 2008 worden de tarieven voor een overtocht verhoogd. Deze verhoging is noodzakelijk om het veer in de vaart te kunnen houden.

* Enkele reis (voetganger) euro 1,00

* Tien rittenkaart (voetganger) euro 8,00
* Enkele reis (fietser) euro 1,50

* Tien rittenkaart (fietser) euro 12,00

* Tien rittenscholierenkaart (fietser) euro 5,50 (alleen op vertoon van schoolpas)

Scholieren
Ook voor scholieren verandert er wat. Het is niet meer mogelijk om een maandabonnement te kopen. Dit gaf namelijk aan het begin van de maand teveel administratief werk voor de schipper. Ook kwamen er klachten als er betaald was voor een abonnement en de scholier bijvoorbeeld ziek werd of het veer niet vaarde vanwege het hoge water. Daarom kunnen scholieren op vertoon van hun schoolpas een tien rittenkaart kopen voor euro 5,50.

Laatst bijgewerkt: 18 december 2007