Museon Den Haag

Persbericht

datum:
17 december 2007

inlichtingen bij:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl)

telefoon:
070-3381421 of 0616578515

publiciteitsfoto's:
vrij van rechten te downloaden via www.museon.nl/pers (naamsvermelding verplicht)

Museon toont WNF-Ranger Photo Award 2007
Natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar

De WNF-Ranger Photo Award is een natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar en werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de WNF- Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds, en het Museon in Den Haag. Van de 3.700 ingezonden foto's waren er 40 genomineerd voor de eerste prijs: de WNF-Ranger Photo Award, een bronzen beeldje. De winnende en genomineerde foto's zijn tot en met 6 maart 2008 te zien in het Museon.

Jurering
De jury bestond dit jaar uit Thomas Derksen (winnaar van de WNF-Ranger Photo Award 2006), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), Pim Veth (ambassadeur van de WNF-Rangerclub en presentator van het TV-programma Rangers!), Maarten Okkersen (hoofd tentoonstellingen Museon) en Jacqueline Kooiman (Wereld Natuur Fonds). De jury vond de foto van Kristof van Boven de beste: "Eerst zie je prachtige kleuren, dan overal veren en vervolgens valt je oog op dat van die ander, de flamingo, die hier zijn kop bijna helemaal begraven heeft in zijn mooie verenpak." "Een geweldige foto in schitterende kleuren. Vanaf dat indringende oog glijdt je blik vol verwondering over het zachte, kleurrijke verenkleed."

Prijzen
Naast eerste-prijswinnaar Kristof van Boven vielen ook Thijs Broekkamp (13 jaar) uit Bergen (NH), Torben Hillebrand (9 jaar) uit Huijbergen, Josh Rovers (10 jaar) uit Schijndel en Roos Vermeulen (11 jaar) uit Groningen in de prijzen. Thijs Broekkamp won de tweede prijs en Torben Hillebrand won de derde prijs. De Publieksprijs is gewonnen door Josh Rovers. Ten slotte is de WNF-Essent prijs gewonnen door Roos Vermeulen. Alle genomineerde foto's stonden gedurende een aantal weken op de internetsite van de WNF- Rangerclub. Bezoekers van de site konden zo stemmen op hun favoriete foto.

Samenwerking
De WNF-Ranger Photo Award is een initiatief van de WNF-Rangerclub en het Museon. Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op internet: www.wnf.nl/rangerclub/actie en www.museon.nl. De WNF-Ranger Photo Award wordt mede mogelijk gemaakt door Essent.