Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 19 december 2007
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan staatssecretaris Dijksma van OCW over het bericht (*) Speciaal onderwijs onveilig. 1.) Bent u bekend met het bericht (*) Speciaal onderwijs onveilig? 2.)
Deelt u de mening dat het absoluut onaanvaardbaar is dat op zeven van de tien basisscholen in het speciaal onderwijs scholieren bedreigd of mishandeld worden en dat kinderen, die al een handicap of probleem hebben, nooit het slachtoffer mogen worden van geweld op school? Zo neen, waarom niet?
3.)
Deelt u de mening dat het op school onmogelijk moet zijn om slachtoffer te worden van seksueel misbruik? Zo ja, hoe verklaart u dan het cijfer dat een kwart van de leerlingen in het speciaal onderwijs slachtoffer is van seksueel misbruik door medeleerlingen? 4.)
Indien het klopt dat wapens op speciale scholen vier keer zo vaak voorkomen als op gewone scholen, deelt u dan de mening dat alle scholen binnen het speciaal onderwijs moeten worden uitgerust met een wapenscan? Zo neen, waarom niet?
5.)
Deelt u de mening dat alle scholen in Nederland een werkend veiligheidsplan met wettelijke meldingsplicht van agressie moeten hebben? Zo ja, wanneer kunnen wij dit verwachten?

(*) AD, Speciaal onderwijs onveilig, 18 december 2007


____________________