Auto gestolen, politie zoekt getuigen

BILTHOVEN Terwijl een man even aan het pinnen was werd dinsdagmiddag zijn auto gestolen vanaf de Vinkenlaan. De politie Binnensticht zoekt getuigen.

Om 17.00 uur parkeerde een 41-jarige man uit Heemstede zijn blauwe Audi A4 met twee wielen op de stoep langs de Vinkenlaan. Hij liet de motor van de auto draaien en liep naar de overkant van de weg om te pinnen bij een bank. Kort hierop ziet hij twee mannen in zijn auto stappen, die er vandoor gaan in de richting van Paltzerweg. Het slachtoffer rende er nog achteraan en greep de dakrail vast, maar moest al snel loslaten. Een getuige die langsreed zag de diefstal gebeuren en claxonneerde nog.

De politie van het district Binnensticht doet onderzoek naar de diefstal en hoopt dat er nog meer getuigen zijn die de daders op de Vinkenlaan of later nog gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontroles

ZEIST/HUIS TER HEIDE- Op dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole op de Boulevard in Zeist gehouden.

Tussen 11.00 uur en 12.00 uur zijn diverse voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 527 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren 100 bestuurders die harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 83 km/u.

Aan de Amersfoortseweg heeft de politie op dinsdagmiddag tussen 13.45 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden.

In totaal zijn 533 bestuurders gecontroleerd op snelheid. 19 Bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 180 km/u.

Brand in parkeergarage

ZEIST- In een parkeergarage aan de Laan van Vollenhoven heeft dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur een brand gewoed.

Agenten ter plaatse constateerde een flinke rookontwikkeling. De helikopter die meevloog constateerde dat aan de achterzijde van parkeergarage die grenst aan de A28, uitslaande vlammen te zien waren. Hierop is de Laan van Vollenhoven tussen de nummers 1400 en 2200 afgezet. Bewoners van de Torenflat werd verzocht ramen en deuren gesloten te houden . Rond 17.15 uur werd het sein brandmeester afgegeven. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Ongeval

ZEIST- Na een melding van een verkeersongeval gingen agenten op dinsdagavond omstreeks 18.40 uur ter plaatse.

Aan de Slotlaan was een 17-jarige fietsster uit Zeist geschept door een 17-jarige bromfietser uit Zeist. De fietsster reed naast een personenauto, waarbij zij werd ingehaald door de bromfietser. De ruimte tussen personenauto en fietsster was te klein om er tussendoor te kunnen met een bromfiets. Door deze inhaalmanoeuvre, de kleine afstand en het remmen van de bestuurder van de auto bleef de bromfietser met zijn voet in het achterwiel van de fietsster hangen waardoor de fietsster ten val kwam. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft in onderzoek ingesteld naar het ongeval.