Publiekstijdschrift De Humanist wordt Human

19/12/2007 13:12



Humanistisch Verbond



Tijdschrift De Humanist wordt per 1 januari 2008 volledig vernieuwd. Het zal onder de nieuwe naam HUMAN verspreid worden onder abonnees en in de kiosk te koop zijn. Ook verhuist het blad naar Boom Tijdschriften (onderdeel van Koninklijke Boom Uitgevers), die uitgave en exploitatie verzorgt. Katja Rodenburg is als nieuwe hoofdredacteur aangetrokken. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van het blad is terug bij het Humanistisch Verbond. De directie van het Humanistisch Verbond en van uitgeverij Boom Tijdschriften zijn zeer verheugd over deze ontwikkeling en tekenden onlangs de overeenkomst.

Aanleiding voor deze vernieuwing is de wens een crossmediaal publiekstijdschrift te maken, waarbij intensief wordt samengewerkt met de website human.nl en met de Humanistische Omroep. Hoofdredacteur Katja Rodenburg is filosoof en adviseur. Onder haar leiding krijgt HUMAN een nieuwe opmaak en indeling. Ook inhoudelijk zal het blad veranderen. Onderwerpen op het snijvlak van maatschappelijk-politiek debat, wetenschap, literatuur, kunst en cultuur worden op journalistieke wijze behandeld. De artikelen zullen verdiepend, opiniërend en actualiserend zijn. Wat blijft is de gedegen, inhoudelijke kwaliteit en de humanistische signatuur.

"HUMAN beweegt zich middenin de maatschappij.
HUMAN durft zich te verbazen, moeilijke vragen te stellen en dieper te graven. HUMAN wil verder denken, maar ook genieten van al wat menselijk is. Met HUMAN begint het gesprek!" aldus Katja Rodenburg

HUMAN verschijnt vier keer per jaar. Het eerste nummer rolt in maart van de pers. Het redactieadres is het human.nl gebouw waar ook het Humanistisch Verbond, de Humanistische omroep en de Humanistische Alliantie huizen.

Ineke M. de Vries, directeur Humanistisch Verbond
Wouter van Gils, uitgever, Boom





http://www.humanistischverbond.nl




Humanistisch Verbond