Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 19/12

BERGEN OP ZOOM, 19 december 2007

Politie onderzoekt toedracht incident in woning Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Vannacht is omstreeks 03.30 uur een 54-jarige bewoner van een pand aan de Wijngaard met een hevig bloedende buikwond opgenomen in een Bredaas ziekenhuis. Hij werd kort daarvoor in de woonkamer van zijn huis aangetroffen. De politie, die rekening houdt met een misdrijf, is met acht rechercheurs een uitgebreid onderzoek gestart.

Omstreeks 03.00 uur werd een bewoner aan de Wijngaard wakker van gebons aan de voordeur. Hij stapte uit bed en zag de buurvrouw voor de woning staan. Ze vertelde dat haar man gewond was. Hierop is hij met haar meegegaan de woning in. Daar trof hij inderdaad zijn buurman aan die gewond op de grond lag. Hij belde direct 112. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De politie is vandaag gestart met een uitgebreid (sporen)onderzoek in de woning. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden. Er is nog geen duidelijkheid over de toedracht, mede omdat het slachtoffer nog niet verhoord kunnen worden. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

Man verdacht van heling vrachtautocontainer

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.10 uur een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van diefstal c.q. heling van een vrachtwagencontainer.

De politie kwam de man op het spoor na een melding van de rechtmatige eigenaar. Deze man zag zijn op november jl. gestolen container op een vrachtwagen staan tegenover een camping aan de Weststraat. De politie stelde een onderzoek in en kwam via het kenteken uit bij de verdachte, een bekende van de politie. Hij had naar eigen zeggen de container van een onbekende gekocht voor een redelijke prijs. Hij vond dat hij zich daarom niet aan heling had schuldig gemaakt. Hij is in verzekering gesteld.

Slapende zwerver aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.20 uur op de Markt in de hal van een bankruimte waar gepind kan worden een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op grond van de plaatselijke APV. De zwerver lag in de hal te slapen. Het is ingevolge de APV verboden zich zonder redelijk doel op een voor anderen hinderlijke wijze op te houden in of op een voor het publiek toegankelijke ruimte.

Man verdacht van vuurwapen en softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Een hulpofficier van justitie heeft gisteravond omstreeks 20.50 uur een 22-jarige man uit Bergen op Zoom in verzekering gesteld. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn auto waarmee hij de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.30 uur werd gecontroleerd een vuurwapen en acht vuilniszakken met henneptoppen voorhanden heeft gehad. De bestuurder ging er tijdens die controle te voet vandoor. De verdachte zaken werden daarna aangetroffen.

Agenten controleerden de nacht van maandag op dinsdag een auto op de Olympialaan. Nadat de bestuurder was uitgestapt om de dienders in de kofferbak te laten kijken ging hij er te voet vandoor. Hij liet zijn identiteitsbewijs bij de verbalisanten achter. De auto stond ook op dezelfde naam. De man wist te ontkomen. In de kofferbak werden acht vuilniszakken met henneptoppen aangetroffen. Later werd aan het bureau onder een stoel in de auto een vuurwapen aangetroffen. Hierop werd besloten om direct tot aanhouding van de verdachte over te gaan. Hij werd echter niet op zijn huisadres aangetroffen. De verdachte meldde zich gisterenmiddag aan het bureau op de Jacob Obrechtlaan, waarna hij werd aangehouden/

Inwoner Oudenbosch aangehouden na doorrijden bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Gistermiddag heeft een aanrijding met doorrijding plaats gevonden op de Gastelseweg. De politie arresteerde de bestuurder, een 18-jarige man uit Oudenbosch, op zijn woonadres.

De verdachte was met de auto van zijn vader in aanrijding gekomen met een andere auto bestuurd door een 61-jarige man uit Papendrecht. De automobilist uit Papendrecht reed over de Gastelseweg in de richting van het centrum. Ter hoogte van de spoorwegovergang moest hij stoppen. De verdachte die achter hem reed, zag dit te laat en botste met de voorzijde van zijn voertuig tegen de achterzijde van de voor hem remmende auto. Direct na het ongeval reed de bestuurder uit Oudenbosch door zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte heeft zich hiermee schuldig gemaakt aan een verkeersmisdrijf. De politie vond de auto na een zoekactie op de Spuilaan. Hierna is de bestuurder aangehouden. Hij bekende en vertelde dat hij uit angst voor de gevolgen was doorgereden. Hij had zijn rijbewijs twee weken geleden gehaald en was bang dat zijn vader, de eigenaar van de auto, nu boos op hem zou worden.

Politie onderzoekt woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond is rond 20.00 uur ingebroken in een woning aan het van den Elsenpad. De inbreker heeft eerst het slot van de poort en vervolgens de achterdeur geforceerd. Hij werd vermoedelijk bij zijn werkzaamheden gestoord door een alerte buurtbewoonster. Zij had lawaai gehoord en was daarom poolshoogte gaan nemen. Ze zag in de woonkamer een man met een zaklantaarn staan. Het ging om een man met een Noord Afrikaans uiterlijk. Ze wilde bij de buren de sleutel halen. Toen ze terug kwam, was de man verdwenen. Het is niet duidelijk of er iets buit gemaakt is.

Verdachten beroving Oudenbosch niet de daders

OUDENBOSCH: De politie maakt bekend dat de vier personen die zaterdagavond 10 november jl. op de Tamboerijn in Etten-Leur aangehouden werden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een beroving van een 34-jarige winkelier in Oudenbosch eerder die dag niet meer aangemerkt worden als verdachten. Zij werden na onderzoek weer in vrijheid gesteld. De meeste personen beschikken over een alibi. Ook zijn er geen andere aanwijzingen die duiden op hun betrokkenheid. De politie zette na de beroving SMS-Alert in. Mede door tips van een deelnemer werden op basis van de combinatie van personen en de verstrekte signalementen vier verdachten aangehouden.

Politie onderzoekt autobrand

ROOSENDAAL: Vannacht werd omstreeks 01.00 uur een autobrand gemeld op de Willemstraat. De brand woedde vooral op en onder de motorkap. De brandweer heeft de brand geblust. Een bewoonster hoorde vannacht een harde knal en wekte vervolgens haar man. Hij zag dat een auto in brand stond. De politie heeft sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting.

ROOSENDAAL: De brandweer heeft vannacht omstreeks 06.15 uur ook nog een brand geblust in een schuur van een woning aan de Voltastraat. Een 31-jarige man woont daar tijdelijk in het schuurtje van zijn buren. Hij had een elektrische kachel in de schuur gehangen. Deze kachel is op de dekens gevallen waarna er brand is ontstaan. Het slachtoffer werd door de GGD met onbekend letsel, nadat zijn voeten gekoeld waren, overgebracht naar het ziekenhuis. Door de brand was de stroom uitgevallen. De schade aan het schuurtje is niet bekend.

Politie houdt snelheidscontrole

DINTELOORD: Vanmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Noordlangeweg.

De controle vond plaats tussen: 08.30 uur en 15.15 uur. · Aantal passanten : 4850
· Max. toegestane snelheid: 80 km/u
· Hoogst gemeten snelheid: 103 km/u
· Aantal overtreders : 69

Auteur: Willem van Hooijdonk