Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 19 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 19-12-2007

Gewapende overval op avondwinkel

Purmerend, 18 december 2007, 23:41 uur

De Centrale Recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op avondwinkel Day and Night aan de Westerstraat in Purmerend. Dinsdagavond laat kwam een gemaskerde man de avondwinkel binnen en bedreigde de eigenaar met een pistool. Hij moest geld afstaan uit de kassa, daarna vluchtte de overvaller te voet in de richting van de Nieuwstraat en ging een steeg in. De overvaller wordt als volgt omschreven:

- Een 180 cm lange getinte man, vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst.

- Dun/slank postuur, 25-30 jaar, met een harde stem

- Hij droeg een zwarte polyesterjas met rits aan de voorzijde, zwarte bivakmuts en zwarte handschoenenhad een blauw/witte AH tas bij zich

- Het pistool was grijs

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Of met mensen die iets verdachts hebben gezien bij de avondwinkel. Zij kunnen bellen met de Centrale Recherche, via 0900-8844. Of anoniem, via 0800-7000.

Vreemdeling breekt enkel bij controle

Purmerend, 18 december 2007,

Dinsdagmiddag heeft een 51-jarige illegale vreemdeling zijn enkel gebroken tijdens een poging om aan zijn arrestatie te ontkomen. De Arbeidsinspectie, Belastingdienst en de vreemdelingenpolitie hebben dinsdag in de regio Zaanstreek-Waterland 4 bedrijven gecontroleerd op illegale vreemdelingen. Dit vanuit de Wet Arbeid Vreemdeling (WAV). Tijdens de laatste controle in een winkel in Purmerend zag een 51-jarige man kans om de benen te nemen en het dak op te klimmen. Vanaf daar sprong hij in een tuin. De politie zocht de tuin af en vond de man die zich onder materiaal in de tuin had verstopt. Bij de sprong brak de man zijn enkel. In het ziekenhuis is zijn enkel in het gips gezet. De man verklaarde ongeveer 14 dagen bij het bedrijf te werken. De eigenaar van de winkel is aangehouden en in verzekering gesteld vanwege mensensmokkel/uitbuiting. Hij gaf toe te weten dat de man illegaal was. De vreemdeling is staande gehouden en zal naar zijn land van herkomst, Pakistan, worden teruggestuurd.

14-jarige leerling aangehouden

Zaandam, 18 december 2007,

De politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting in en bij een school aan de Pascalstraat in Zaandam. Iets voor tweeën ontstond een brandje in een toiletruimte van de school. Dit had een hevige rookontwikkeling tot gevolg. Een deel van de school werd ontruimd. De 14-jarige jongen die werd aangehouden zou 's ochtends papier in de brand hebben gestoken en tegen de school hebben aangegooid. Dat bekende hij in zijn verhoor. Hij ontkent iets met de latere toiletbrand van doen te hebben. De politie doet verder onderzoek. Getuigen kunnen bellen met bureau Vermiljoenweg via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Drankrijdster aangehouden na ongeval

Landsmeer, 18 december 2007, 21:09 uur

Een 44-jarige Landsmeerse is aangehouden nadat zij met drank op betrokken raakte bij een verkeersongeval. De 44-jarige reed over de Burgermeester Postweg, maar hield vermoedelijk niet genoeg rechts. Daardoor botste ze op een tegemoetkomende personenwagen met daarin 2 inzittenden. Een van hen, een 85-jarige Landsmeerse, liep buik-, rug- en nekletsel op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De politie liet de jongere Landsmeerse blazen en ze bleek 4 keer meer dan de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben.