Gemeente 's-Hertogenbosch

19-12-2007
Verplaatsing Warenmarkt
In overleg met de Centrale Vereniging Ambulante Handel en de Marktcommissie voor de warenmarkten is door het college van burgemeester en wethouders besloten de warenmarkt op woensdag 26 december in verband met tweede kerstdag te verplaatsen naar maandag 24 december. De openings- en sluitingstijden blijven zoals gebruikelijk is op de woensdag.

Ook is besloten voor de periode februari 2008 tot en met december 2008 alternatieve gebieden aan te wijzen om marktkramen te plaatsen. Dit komt door de gefaseerde renovatie van de Markt en omgeving. Tijdens dit proces moeten de kramen als gevolg van de werkzaamheden regelmatig worden verplaatst.

Om de warenmarkten in de Binnenstad te laten floreren, is tijdelijk verplaatsen nodig. Uitgangspunt is om met de marktkramen zoveel als mogelijk op de Markt te laten staan en ze ook bij elkaar te plaatsen. De marktkramen kunnen worden geplaatst op de huidige rijbaan en de trottoirs van de Markt en omgeving, op de Schapenmarkt, het Burgemeester Loeffplein en de Arena, het Kerkplein en de Kerkstraat en op de Parade. Zodra de herinrichting van de Markt gereed is, zullen de marktkramen weer hun oorspronkelijke plaatsen innemen. Er is dus sprake van een langdurige tijdelijke situatie.