Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 19 december 2007

Persbericht

Gemeente De Wolden houdt tevredenheidsonderzoek sportverenigingen

Gemeente kiest voor interactieve benadering ter voorbereiding op sportnota 2008-2012

De gemeente heeft in het collegeprogramma 2006-2010 opgenomen dat in overleg met sportverenigingen de gemeentelijke sportnota 2008-2012' wordt voorbereid. De gemeente kiest voor deze interactieve benadering, omdat zij de inbreng van de wensen en behoeften van haar inwoners op sportgebied van groot belang acht.

Wethouder Bert Damming: 'Een goed sportbeleid is erop gericht om zoveel mogelijk mensen actief en onder goede omstandigheden te laten sporten. Het is goed om dat samen met betrokkenen van allerlei sportverenigingen vorm te geven.'

Mede hierom ontvangen de sportverenigingen in De Wolden een uitnodiging om mee te doen aan een tevredenheidsonderzoek. Alle 98 verenigingen in de gemeente met of zonder accommodatie worden hierbij aangeschreven, bijvoorbeeld voetbalverenigingen, de bridgeclub, klootschietverenigingen en de hengelsportvereniging.

Het doel van het onderzoek is het inzicht krijgen in welke mate de sportverenigingen tevreden zijn over onder de meer de faciliteiten die de gemeente biedt in relatie tot sport. De gemeente gebruikt de uitkomsten om eventuele verbeteringen te kunnen doorvoeren in de gemeentelijke sportnota 2008-2012. In maart 2008 worden de onderzoeksresultaten van de vragenlijsten aan alle sportverenigingen uit De Wolden teruggekoppeld.

///////////////////////////////