Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 19 december 2007

Ondernemende recreant vindt in eigen land enorm aanbod

Recreatiesector klaar voor kerstvakantie

Binnen of buiten, ontspannen of actief, een dagje of juist de hele vakantie ­ de recreatiesector in Nederland heeft op iedere vrijetijdsbehoefte een passend aanbod. Brancheorganisatie RECRON hield in de week van 10 december een blikseminventarisatie onder haar leden en werd bevestigd in haar vermoeden: in de winterperiode van 2007 en 2008 is echt alles op recreatiegebied mogelijk.

Opvallend was dat op de oproep van RECRON de buitensportbedrijven massaal reageerden. Het blijkt dat recreanten in de winterperiode naar hartelust kunnen handboogschieten, paintballen, klimmen, terreinrijden, skiën, snowboarden, quadrijden en paardrijden. 4x4 Events (Ermelo), X-tra Outdoor (Ravenstein) en Aktief Overijssel (Hellendoorn) zijn een paar van de kwalitatief hoogstaande buitensportbedrijven die een speciaal winteraanbod hebben.
Zandbank Sport & Adventures (Texel) biedt in de kerstvakantie, maar ook daarna de activiteit Blokarten aan. Dit kent wellicht niet iedereen. Een blokart is een ingenieuze strandzeilwagen die zo gemaakt is dat de recreant het strandzeilen zonder specifieke ervaring kan leren. Het is een unieke belevenis om met verbluffende snelheid over het strand te gaan en langs de branding te stuiven.

Veel campings en bungalowparken draaien toch ook in het winterseizoen op volle toeren. Ze trekken hun gasten met een aantrekkelijk arrangement, zoals het Winter Weekend Arrangement van Camping de Haeghehorst (Ermelo), en met hun bijzondere activiteiten. Vakantiepark De Krim (Texel) opende begin deze maand een verlichte kunststof ijsbaan voor haar gasten en completeert haar kerstaanbod met een kerstboom, een kerstontbijt en een Kerst Juttersmaal op tweede kerstdag.
De Krim is niet de enige met een eigen schaatsbaan. Ook het vestingstadje Landal Esonstad (Anjum) zocht de publiciteit met haar 300 m2 grote kunststof schaatsbaan op het Waeghplein. Op 20 december staat op dit plein bovendien een enorme kerstmuts, die de unieke wedstrijd ´Pimp je kerstmuts´ symboliseert. Wie de meest originele kerstmuts maakt, wint een gratis weekend bij Landal GreenParks.
Bij BillyBird Park Hemelrijk zorgt een grote, nostalgische kerststal in hun speelparadijs Zeeroversland voor een deel van de feestelijke sfeer in het park. Hemelrijk duikt ook het nieuwe jaar in met een lekker frisse Nieuwjaarsduik. Camping en groepsaccommodatie Blauwestadhoeve heeft een primeur in Nederland. Bij dit bedrijf kan de recreant ´blackminton´ spelen, een soort badminton in het donker met lichtgevende shuttles, fluorescerende kleding en make-up en ultraviolet licht.

De kerstvakantie is bij uitstek een tijd om met vrienden of familie een aantal knusse en comfortabele dagen door te brengen in een prachtige omgeving. Groepsaccommodaties bieden ook dit jaar weer aantrekkelijke arrangementen om dat mogelijk te maken. Wat te denken bijvoorbeeld van een arrangement bij Kasteel de Berckt (Baarlo) waar een speurtocht door de 800 jaar oude gewelven van het kasteel deel van uitmaakt. Bij Hoeve Biestheuvel (Hoogeloon) krijgt de recreant 25 procent korting op het verblijf in een van de luxe groepsaccommodaties of twee activiteiten of workshops gratis. Het is zo maar een greep uit het brede aanbod.

Ook de dagrecreatiebedrijven zijn gewoon open tijdens de kerstvakantie en hebben hun aanbod afgestemd op de feestelijke tijd van het jaar. Zo krijgt de bezoeker van de Steenkolenmijn (Valkenburg aan de Geul) bij een bezoek in 2007 een gratis ansichtkaart. Als deze kaart wordt verstuurd, ontvangt de ontvanger tot 1 april 2008 50 procent korting op de entree van deze dagattractie.
In het DolfijnDoMijn van Dolfinarium (Harderwijk) is iedereen in kerstsfeer, want de Kerstman heeft zijn komst aangekondigd. Kinderen zullen in spanning afwachten of het daardoor ook een mooi kerstfeest wordt, want schoonmaker Frederik Lapzwans haat het kerstfeest en wil er alles aan doen om het bezoek van de Kerstman te verstoren.

Alle RECRON-bedrijven zijn terug te vinden via de website www.footzy.nl. De vereniging wenst alle recreanten in Nederland sfeervolle kerstdagen en een knallend 2008.

=================================
Noot voor de redactie (