Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Emmastraat, Naaldwijk

Naaldwijk, 18 december 2007

Brand in woning

Naaldwijk Vanavond rond tien uur heeft door onbekende oorzaak brand gewoed in een hoekwoning aan de Emmastraat. Hierbij is de zolderverdieping zwaar beschadigd geraakt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond tien uur vanavond kreeg de alarmcentrale van de brandweer een melding van een binnenbrand op de Emmastraat. Bij aankomst van het eerste voertuig vertelde de bewoonster dat zij de bovenetage verhuurt, waar mogelijk nog iemand aanwezig was. Hierop is direct een tweede voertuig gealarmeerd dat de naastgelegen woning heeft ontruimd. Deze bewoners zijn opgevangen in een restaurant verderop in de straat. Op de zolder was een flinke rook- en warmteontwikkeling. De brandweer heeft de ramen ingeslagen om beter zicht te krijgen voor het verkennen van de zolder. Uiteindelijk zijn geen personen aangetroffen. Voor het blussen van de brand zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Na anderhalf uur was de brand geblust. De bewoners van het aangrenzende pand konden na afloop van het incident terug naar hun woning.

Voor nabluswerkzaamheden is op enkele plaatsen het dak opengemaakt. De zolder heeft brand-, rook- en roetschade opgelopen. De eerste verdieping en de winkel op de begane grond hebben waterschade. De totale schade wordt ruwweg geraamd op 175.000.