Gemeente Kapelle zoeken

Bekendmaking aan de gebruikers van de REGIOTAXI Oosterschelde

Algemene aankondiging omzetting van de Wvg-vervoersbeschikking voor het collectief vervoer naar een Wmo-beschikking collectief vervoer.

De gemeente Kapelle wijst de gebruikers van de REGIOTAXI - Oosterschelde op het volgende:

U maakt gebruik van de regiotaxi (= collectief vervoer) op grond van het overgangsrecht voor de Wvg (Wet voorzieningen gehandicapten). Dit overgangsrecht is opgenomen in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) die per 1 januari 2007 is ingesteld. Dit overgangsrecht vervalt met ingang van 1 januari 2008. Formeel betekent dit dat uw oude Wvg-beschikking voor de REGIOTAXI omgezet moet worden naar een nieuwe Wmo-beschikking.

De gemeenten in de Oosterschelderegio hebben besloten alle Wvg-beschikkingen voor het collectief vervoer = REGIOTAXI bij algemene aankondiging om te zetten naar een Wmo-beschikking voor het collectief vervoer. Dit betekent voor u dat u niets hoeft te doen. Uw gegevens zijn af te lezen op uw vervoerspas die u met ingang van 1 september 2007 hebt ontvangen. Uw recht op het collectief vervoer blijft geldig tot er in uw situatie iets wijzigt of als de gemeente een herindicatie gaat uit voeren. Dan zal op grond van de Wmo een nieuwe beschikking worden afgegeven.

Mogelijk maakt u ook gebruik van andere voorzieningen op grond van dit overgangsrecht. Hiervoor heeft u een aparte informatiebrief van uw gemeente ontvangen.

Voor nadere informatie over deze omzetting voor het collectief vervoer in de Oosterschelderegio kunt u contact opnemen met het zorgloket van uw gemeente, bereikbaar onder telefoonnummer 333 162.

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle

18 december 2007