Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Amsterdam, 19 December 2007

STEPHAN WARNIK NAAR EYEWORKS NEDERLAND

Eyeworks heeft Stephan Warnik (44) - huidig Hoofd Drama en Amusement KRO - per 1 maart 2008 aangesteld als Algemeen Directeur Nederland. Samen met Vincent ter Voert (Programmadirecteur Entertainment), Hans de Weers (Directeur Eyeworks Egmond) en Jan van Beek (Zakelijk Directeur) zal hij de leiding gaan vormen van de Nederlandse vestiging van het productiebedrijf. Eyeworks Sport blijft opereren onder leiding van Directeur Will Moerer en Adjunct Directeur Arthur Zuijderwijk.

Stephan Warnik: "Bij de KRO heb ik vijf fantastische jaren mogen meemaken. Bij Eyeworks zal ik alleen nog méér kansen krijgen om mooie televisie te maken, samen met zeer gemotiveerde mensen. Het televisielandschap zal de komende jaren sterk veranderen en ik denk dat er voor Eyeworks een belangrijke creatieve rol is weggelegd."

Reinout Oerlemans, CEO Eyeworks: "Ik ken Stephan al jaren en met zijn grote talent en successen heeft hij inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Het is dan ook in een woord geweldig dat hij binnenkort ons team komt versterken. Met de recentelijk aangekondigde stap richting de Verenigde Staten, de aanstelling van Wim ter Laak en nu ook Stephan Warnik is Eyeworks klaar voor de volgende fase, zowel op nationaal als op internationaal gebied."

Stephan Warnik begon zijn carrière in 1989 bij RTL Nederland waar hij vanaf het allereerste begin betrokken was bij de start van commerciële televisie in Nederland. Na ruim tien jaar verliet hij RTL en trad in 2001 toe tot de Internationale Creative Unit van Endemol. In 2003 begon Warnik bij de KRO, waar hij de afgelopen vijf jaar hoofd Drama en Amusement was.

In zijn laatste functie bracht hij onder andere nieuwe kijkcijferhits als Boer Zoekt Vrouw, De Reünie, Puberruil en Bij Ons in de PC op de buis. Tevens werden bewezen successen als Spoorloos en Memories gecontinueerd, afgewisseld met nieuwe concepten als Nederland te Koop, De Grootste Nederlander en Wonderen Bestaan. Ook kwamen onder zijn creatieve leiding dramaproducties als 't Schaep met de 5 pooten, Keyzer en de Boer Advocaten (KRO/NCRV) en De Afdeling tot stand, alsmede Zadelpijn en andere speelfilms.

Over Eyeworks

Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt, produceert en distribueert. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in 12 landen, op 4 verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan 50 landen over de hele wereld uitgezonden.

Eyeworks Sport produceert de belangrijke sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder alle belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het nationaal elftal. Eyeworks heeft drama- en filmtitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende Antonia, De Zaak Alzheimer en Windkracht 10. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Het in Londen gevestigde Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en ready-made programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son. Meest recente succes is het zelf ontwikkelde Beat the Blondes dat in korte tijd is verkocht in 16 landen.