Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor Helpt Organisaties bij het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame initiatieven

Barneveld, 19 december 2007 - Infor kondigde vandaag "Going Green" aan, een initiatief om organisaties bij te staan bij het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame programma's door het gebruik van enterprise software. Infor leert klanten hoe software hen kan helpen bij het bereiken van hun milieuvriendelijke en duurzame doelstellingen, zoals het verminderen van het energieverbruik door Enterprise Assest Management (EAM), het verlagen van de uitstoot van kooldioxide door Supply Chain Management (SCM) en het gebruik van Product Lifecycle Management (PLM). Hiermee kunnen de hoeveelheid afvalstoffen en de negatieve impact op de omgeving als gevolg van het productieproces zoveel mogelijk beperkt worden. Infor heeft een website gelanceerd, www.infor.com/goinggreen, gewijd aan "going green", met daarop white papers, webinars, podcasts en productinformatie.

Organisaties implementeren milieuvriendelijke initiatieven om een aantal redenen, zoals de behoefte om de verspilling van productiemiddelen tegen te gaan, de noodzaak zich te conformeren aan wet- en regelgeving en de wil om energie- en materiaalkosten te verminderen. Daarnaast speelt de groeiende vraag van klanten naar producten die op een milieuvriendelijke manier vervaardigd en gedistribueerd zijn een belangrijke rol. Enterprise software kan organisaties bijstaan bij het vervullen van deze doelstellingen.

"De algemene insteek voor organisaties die een milieuvriendelijke weg van ondernemen inslaan, bestaat enerzijds uit het bereiken van de duurzame doelstellingen en anderzijds uit het behalen van een goed rendement", vertelt Melissa Puls, senior director solutions marketing bij Infor. "Deze doelen bijten elkaar niet. Integendeel, Infor ondersteunt klanten bij het bereiken van beide."

EAM van Infor is een voorbeeld van hoe enterprise software organisaties kan ondersteunen bij het implementeren en onderhouden van milieuvriendelijke aanpassingen. EAM helpt organisaties bij een efficiënte inzet van hulpmiddelen, dat op zijn beurt leidt tot verbeterde prestaties en een lager energieverbruik. Met behulp van EAM kunnen organisaties het energieverbruik van afzonderlijke apparatuur monitoren om vervolgens correcties uit te voeren op inefficiënte onderdelen om zo energie- en kostenbesparingen te bewerkstelligen.

Met de globalisering worden de toeleveringsketens langer en complexer. Organisaties zullen mede als gevolg hiervan streven naar het verminderen van de uitstoot van kooldioxide, terwijl zij tegelijkertijd hun serviceniveau willen opschroeven. Infor SCM software helpt organisaties bij het implementeren van optimaliseringmaatregelen voor de toeleveringsketen die de uitstoot van kooldioxide verminderen en de efficiëntie vergroten. Infor SCM faciliteert klanten bij het optimaliseren van hun transportnetwerk, opdat het verbruik van brandstoffen verminderd wordt. Door de inzet van 'slimme' tools kunnen organisaties de toekomstige vraag van klanten voorspellen. Hierdoor kunnen zij een efficiënter voorraadbeheer voeren.

Infor PLM verschaft inzicht in de gevolgen van een product voor de directe omgeving, zoals de hoeveelheid afval en het vrijkomen van schadelijke stoffen. Infor PLM doet dit door middel van product lifecycle management, dat producenten in staat stelt om hun netwerk van toeleveranciers op een sociaal verantwoorde manier in te richten. Feedback van de product lifecycle module helpt organisaties bij het binnen de bandbreedte blijven van wet- en regelgeving en kan producten 'verrijken' door bijvoorbeeld het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Daarbij kan Infor PLM helpen bij het verminderen van de hoeveelheid restproducten.

Enkele van Infor's overige producten die organisaties helpen bij 'groen' ondernemen zijn Infor ERP en Infor Performance Management (PM). Infor ERP helpt organisaties bij het integreren en optimaliseren van productieprocessen, hetgeen resulteert in minder energieverbruik en minder verspilling van materiaal. Infor PM stelt organisaties in staat om 'groene' strategieën en processen te ontwikkelen en om die indicatoren te monitoren die het onderhoud ervan mogelijk maken.

Infor zal in de toekomst zijn samenwerking met klanten, industrieën en academische instellingen voortzetten. Een samenwerking die nu al resulteert in nieuwe softwaretoepassingen en -functionaliteit op het gebied van "groen ondernemen". Voor meer informatie, zie: www.infor.com/goinggreen.

Over Infor

Infor levert bedrijfsspecifieke software aan ondernemende organisaties. Met haar jarenlange ervaring, stellen de oplossingen van Infor organisaties van allerlei grootte in staat ondernemender te werk te gaan en zich aan te passen aan de snelle veranderingen van de wereldmarkt. Belangrijke kerncijfers: met 2,1 miljard US $ omzet is Infor in omvang de 10de softwareonderneming ter wereld. Bij het bedrijf werken wereldwijd 9.200 medewerkers in kantoren in meer dan 100 landen. Zij bedienen 70.000 klanten met software, implementatie en ondersteunende diensten. Zie