Gemeente Bodegraven

Politiek dichter bij de Bodegraafse burgers

Dsc01420.1.jpg

De gemeentepolitiek dichter bij de Bodegraafse burgers brengen is het onderwerp van een brochure die door burgemeester J.P. Lokker tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar wordt gepresenteerd. In de brochure worden verschillende manieren aangegeven waarop inwoners aan de gemeente Bodegraven kenbaar kunnen maken wat hen bezig houdt.

De brochure, met de titel Tien manieren om de Bodegraafse politiek te bereiken, wijst de weg naar de verschillende wegen die er zijn om het gemeentebestuur te benaderen. In een levendige lokale democratie is het van groot belang dat het bestuur van een gemeente toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar is voor haar inwoners.

De gemeente Bodegraven vindt het contact tussen burger en politiek erg belangrijk. Dat betekent dat ook duidelijk moet zijn welke wegen er zijn om de gemeente te laten weten hoe ú over bepaalde zaken denkt.

De brochure volgt op de introductie van het raadsspreekuur, dat op 4 december voor de eerste keer is gehouden. Inwoners kunnen tijdens het raadsspreekuur ieder onderwerp bespreken met de vertegenwoordigers van de gemeenteraad.

De presentatie van de brochure is aan het begin van de raadsvergadering op donderdag 20 december om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Inwoners van Bodegraven zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na de presentatie zal de folder huis aan huis verspreid worden.