Gemeente Venlo


Tentoonstelling inzendingen Ideeënprijsvraag

14-12-2007

De tentoonstelling met ideeën voor de nieuwe brug over de oude haven aan de Maasboulevard is vanaf donderdag 20 december geopend voor publiek. Wethouder Herman Janssen verricht op woensdag 19 december de officiële openingshandeling.

De gemeente Venlo ontving veel, waaronder een groot aantal maquettes. De inzendingen zijn afkomstig van inwoners van Venlo, leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs, professionele ontwerpbureaus en andere geïnteresseerden. De prijsvraag bestond uit twee categorieën. In de categorie vrije inzendingen' konden deelnemers zonder randvoorwaarden ideeën aandragen, zoals tekeningen, een fotocollage of een verhaal. Professionele inzendingen moesten voldoen aan een aantal voorwaarden.

Stemmen voor publieksprijs
Bezoekers spelen een belangrijke rol tijdens de prijsvraag. Zij kunnen hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dit is een bedrag van EUR750,- . In de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers hun voorkeur uitspreken op een stemformulier, en deze deponeren in de daar aanwezige brievenbus.

Prijzen
Wethouder Herman Janssen vormt Samen met Bert Dirrix, Julietta Zanders Hans van der Markt en Fons Verdonck de jury die de ideeën beoordeelt. Op 22 februari maakt de jury tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaars bekend. Uit zowel de categorie vrije inzendingen als uit de categorie professionals worden drie prijswinnaars geselecteerd. De laatsten verdelen prijzen van EUR2.500, EUR1.500,-- en EUR750. Bij de vrije inzendingen gaat het om prijzen van EUR500, EUR250 en EUR100.

Openingstijden
De tentoonstelling is tot en met 31 januari te bezoeken aan de Jodenstraat 10 in Venlo.

Maandag gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 13.00 tot 17.00 uur
Gesloten 24, 25, 26 december, 1 januari

Meer informatie verkrijgbaar in het Bouwpu(n)t, schuin tegenover dit pand, Jodenstraat 1