Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Oproep STIVORO: help en verras een roker uit je naaste omgeving!

Laat vriend of vriendin een ritje maken met eigen
'Stoppen kun je leren'-lesauto

Den Haag, 17 december 2007 - STIVORO stelt donderdag een speciale lesauto beschikbaar aan iemand die een roker wil helpen bij het stoppen met roken. In vijf minuten tijd wordt de auto van de roker aangekleed tot een 'Stoppen kun je leren'-lesauto. Tot en met woensdag 19 december kunnen mensen hun partner, een vriend(in), collega, buurman of wie dan ook, die graag wil stoppen met roken opgeven door een e-mail te sturen naar stoppenkunjeleren@bijlpr.nl.

Iedereen heeft wel een vriend(in), collega, buurman of buurvrouw die al een tijdje wil stoppen met roken of die het al een aantal keer heeft geprobeerd, maar waarbij het nog steeds niet gelukt is. STIVORO biedt met de lesauto de roker hulp bij het kiezen van het juiste hulpmiddel. Op een laptop in deze auto vult hij of zij in een paar minuten de Hulpmiddelenwijzer in. Door het invullen van een aantal vragen ontvangt de roker een persoonlijk advies over welk hulpmiddel het beste bij hem of haar past.

Wat moeten mensen doen om hun vriend(in) op te geven? Mensen die iemand op willen geven sturen een e-mail met hierin hun eigen naam, adres, woonplaats en het telefoonnummer waarop men overdag te bereiken is, naar stoppenkunjeleren@bijlpr.nl. Daarbij geven ze in maximaal 100 woorden aan waarom juist hun partner, vriend(in), collega, buurman of wie dan ook, het verdient om hulp bij het stoppen te krijgen in de vorm van een leuke verrassing: zijn eigen auto omgetoverd tot 'Stoppen kun je leren'-lesauto. Bij deze metamorfose wordt gebruik gemaakt van eenvoudig aan te brengen en te verwijderen magneten.

Hulpmiddelenwijzer
De Hulpmiddelenwijzer is een initiatief van STIVORO en staat centraal in de campagne 'Stoppen kun je leren'. Hulp om te stoppen met roken, zoals deskundig advies, coaching, pleisters, kauwgom, boeken en pillen zijn er voldoende, maar volgens onderzoek van TNS NIPO (2007) in opdracht van STIVORO weet slechts 13% van de rokers daar veel vanaf. En staat slechts 24% er positief tegenover. Bovendien worden deze hulpmiddelen maar mondjesmaat gebruikt, vandaar de campagne 'Stoppen kun je leren'. Centraal in de campagne staat de Hulpmiddelenwijzer die te vinden is op www.stoppenkunjeleren.nl. Slechts een paar minuten enkele vragen beantwoorden, levert een roker persoonlijk advies op over welke hulp het beste bij hem of haar past. Gebleken is dat het gebruik van een hulpmiddel de kans op succes twee- tot driemaal vergroot.


Noot voor de redactie,