Gemeente Leiden

Wethouder John Steegh ontvangt eindrapport werkgroep schaatsen

Donderdag 20 december 2007, 15.00 uur, ontvangt wethouder John Steegh (Sport) het eindrapport van de werkgroep Schaatsen. De overhandiging vindt plaats op de kamer van wethouder Steegh, 2e verdieping stadhuis (kamer 212).

Op verzoek van de gemeente heeft de werkgroep een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar:
- handhaving van de bestaande ijshal op de huidige locatie;
- nieuwbouw van een compacte ijshal met een 250 of 330 meterbaan;
- nieuwbouw van een ijshal met 400 meterbaan.

De werkgroep is door de gemeente gevormd naar aanleiding van een aantal moties die door de gemeenteraad zijn ingediend bij het vaststellen van de Sportnota 2006-2010. In deze moties werd aandacht gevraagd voor de schaatssport in Leiden in het algemeen en voor de positie van de IJshal in het bijzonder.

De werkgroep Schaatsen is samengesteld uit mensen die afkomstig zijn uit diverse geledingen van de schaatssport en die op persoonlijke titel hebben deelgenomen aan de werkgroep. Onafhankelijk voorzitter van de werkgroep Schaaten is de heer J. Karstens.

De gemeente is verheugd dat de werkgroep met enthousiasme en voortvarendheid haar opdracht heeft uitgevoerd en nog dit jaar haar eindrapport heeft uitgebracht. Het rapport zal eerst zorgvuldig worden bestudeerd alvorens het College er een een standpunt over inneemt.