Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Bronckhorst-  Man verdacht van diefstallen                |
De politie heeft een onderzoek afgerond naar een groot aantal diefstallen uit schuren in de Achterhoek, met name in de gemeente Bronckhorst. Een 44-jarige man uit Bronckhorst is als verdachte aangehouden en hij verblijft in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in een Huis van Bewaring.

Bij de politie Bronckhorst waren eind 2006 en de eerste maanden van 2007 opvallend meer aangiften van diefstallen uit schuren gedaan dan elders in de regio. De schuren bevonden zich bij woningen of boerderijen, veelal in het buitengebied. Soms waren de schuren afgesloten maar vaak ook niet. De buit bestond uit fietsen, zitmaaiers, gereedschappen en andere gebruiksartikelen.

Medio oktober 2007 werd een onderzoek opgestart. Naar aanleiding van daarbij verkregen informatie kon de verdachte eind oktober worden aangehouden en werden bij hem een gestolen aanhanger en een ontvreemde bromscooter aangetroffen.

Vervolgens werden bij doorzoekingen van twee schuren diverse fietsen en andere goederen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat een deel daarvan van diefstal afkomstig was en terug gebracht kon worden naar een aangifte. Niet alle gestolen goederen, waarvan aangifte was gedaan, werden aangetroffen. Vermoedelijk werden deze goederen doorverkocht.

De verdachte is verhoord. Hij is voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek is nu bijna afgerond en het proces-verbaal zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Einde bericht telefoon 055 - 5486052

---- --