Persberichten Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht, 20-12-2007

Snelheidscontrole WIJK BIJ DUURSTEDE- Agenten hebben op woensdagmiddag omstreeks 16.35 uur aan de Provincialeweg, N229 een snelheidscontrole gehouden. Bij deze snelheidscontrole zijn 1659 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal waren er 59 bestuurders die sneller reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u.

Straatnieuws verkoper zonder vergunning WIJK BIJ DUURSTEDE- Een 35-jarige Straatnieuws verkoper uit Roemenie is woensdagavond omstreeks 19.00 uur aan de Steenstraat aangehouden voor het niet in orde hebben van zijn vergunning. De man viel op doordat hij bij een nabij gelegen supermarkt in de hal zat te roken en ongevraagd door het magazijn liep om gebruik te maken van het toilet.Toen agenten polshoogte gingen nemen bleek dat de man eveneens geen vergunning had om zijn nieuws te verkopen. Hierop heeft de man een bekeuring gekregen.

Bestuurder met slok op LEERSUM- Surveillerende agenten kwamen op woensdagavond omstreeks 22.35 uur een bestuurder op het spoor die mogelijk teveel gedronken had. De 26-jarige bestuurder uit Leersum viel op doordat hij de bocht té ruim nam en na deze bocht nogal slingerde over de weg. Hierop hebben de agenten de man staande gehouden en een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De ademanalyse wees 680 ug/l. Tegen de bestuurder is een procesverbaal opgemaakt en een rijverbod van 8 uur opgelegd. Tevens worden de gegevens van de man doorgestuurd naar CBR voor een rijvaardigheidsonderzoek

Verkeersongeval met letsel LEERSUM- Bij agenten kwam op maandagmiddag een omstreeks 14.50 uur een melding binnen van een verkeersongeval. Ter hoogte van Maarsbergseweg uit de richting van Leersum reed een drietal jongens uit Wijk bij Duurstede, een 16-jarige op een scooter met achterop een andere 16-jarige jongen. Deze 16-jarige scooterberijder duwde tevens een 15-jarige fietser voort. Toen het drietal rechtsaf wilde slaan liet een 78-jarige bestuurder van een auto uit Wijk bij Duurstede het drietal niet voor waardoor er een aanrijding ontstond. De 15-jarige fietser die werd voortgeduwd door de 16-jarige scooterberijder is met onbekend inwendig- letsel overgebracht naar het UMC. De andere jongens zijn door ambulance gecontroleerd en door hun moeders meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk.

Verkeersongeval LEERSUM- Een 16-jarige inwoonster uit Leusden is woensdagavond omstreeks 20.15 uur tegen een stilstaande vrachtwagen gereden. Het meisje reed met haar bromfiets in de richting van de Boerenbuurt. De vrachtwagenchauffeur had zijn auto geparkeerd bij de Nieuwe Steeg. Het meisje heeft de vrachtwagen vermoedelijk over het hoofd gezien want zij is zonder te remmen achterop de vrachtwagen gereden. Haar helm zat niet goed vast en door het ongeval is deze van haar hoofd gevlogen. Hierdoor heeft zij een wond aan haar hoofd opgelopen en pijn in haar been. Zij is voor behandeling overgebracht naar het UMC.