Gemeente Gouda


Uitbreiding en renovatie Winkelcentrum Bloemendaal dichterbij (20-11-2007)

Op 19 december 2007 hebben wethouder Marco Kastelein en het bestuur van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum Bloemendaal de koopovereenkomst getekend voor de uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum Bloemendaal. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2008.

Moderne uitstraling
Door de verbouwing komt er ca. 5000 m2 winkelruimte bij. Ook worden er 27 appartementen gebouwd. Gevoelens van onveiligheid vormden in 2003 de aanleiding voor de uitbreidingsplannen. In 2005 sloot de gemeente Gouda een intentieovereenkomst om het winkelcentrum uit te breiden en vervolgens zijn de plannen uitgewerkt. Wethouder Marco Kastelein: Het vernieuwde winkelcentrum wordt open en modern. Het gebied krijgt hierdoor een prettige en veilige uitstraling, zowel overdag als in de avonduren. De revitalisering van het winkelcentrum wordt volgens de planning in november 2010 voltooid.

Omgeving
Tegelijk met de verbouwing knapt de gemeente het openbaar gebied rondom het winkelcentrum op. De parkeerterreinen worden ruimer en overzichtelijker. De grotere parkeervakken zullen beter benut worden en er komen veel fietsenrekken bij. Tevens wordt de markt verplaatst naar het parkeerterrein Gildenburg. Na de verbouwing kan het winkelcentrum weer jaren mee.

Tijdens de bouw
Tijdens de bouwperiode blijft het winkelcentrum gewoon open. Met passende maatregelen wordt de hinder voor het winkelend publiek zo klein mogelijk gehouden. Het gaat hierbij om het zo veel mogelijk beschikbaar houden van de parkeerplaatsen. Dit gebeurt ondermeer door het langer openhouden van het parkeerdek en het gefaseerd aanleggen van de verschillende delen van het gebied.