Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 20-12

BERGEN OP ZOOM, 20 december 2007

Twee vrouwen stelen voor 1500 euro aan cosmetica

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur twee vrouwen van 21 en 25 jaar, afkomstig uit Mongolië, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een warenhuis aan de Dr. Brabersstraat. Een winkelmedewerkster zag dat de twee vrouwen en een man diverse cosmeticaproducten in een tas stopten. Toen ze ervandoor wilde gaan, zag het personeel kans de twee vrouwen tegen te houden. De man kon wel ontsnappen, maar liet de tas vallen. In die tas en de tassen van de vrouwen bleek later voor circa 1500 euro aan cosmetica te zitten. De tas bleek speciaal voor winkeldiefstal geprepareerd. De twee vrouwen zijn op het bureau ingesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

BERGEN OP ZOOM: Bij een warenhuis aan de Stationsstraat is woensdagmiddag rond 15.40 uur een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij probeerde voor kinderspeelgoed, ter waarde van circa 100 euro, mee te nemen zonder betaling. Personeel had hem door en pakte de Bergenaar in de kraag. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden. Hij verklaarde geen geld te hebben en zijn kinderen toch een cadeautje met de feestdagen te willen geven.

Belgische drugstoerist (30) aangehouden

ROOSENDAAL: Een 30-jarige inwoner van het Belgische Etterbeek is woensdagmiddag kort na 16.00 uur aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Surveillerende agenten controleerden zijn auto op de A58, op parkeerplaats Spuitendonk. De Belg had diverse zakjes met in totaal veertig gram hennep en hasj in zijn bezit. Op het bureau kreeg hij een transactie van 230 euro aangeboden, maar die kon hij naar eigen zeggen niet betalen. Met een dagvaarding is de Belg heengezonden.

Bergenaar (20) heeft kofferbak vol nep-Björn Borg ondergoed

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond kort voor 22.00 uur op de Van Konijnenburgweg een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man stond samen met enkele anderen bij zijn auto waarvan de kofferbak geopend was. Toen een politiewagen voorbij reed, gedroeg de Bergenaar zich zenuwachtig en sloot snel de kofferbak. Daarop draaiden agenten om en controleerden de auto. In die kofferbal lagen bijna tweehonderd setjes ondergoed van Björn Borg, wat na later bleek imitatie is. De man kon zich niet identificeren en mocht mee naar het bureau. Hij verklaarde het ondergoed via Internet gekocht te hebben in de veronderstelling dat het originele Björn Borg-ondergoed was. Hij kon echter geen factuur overleggen. Via de Stichting Namaakbestrijding werd donderdag duidelijk dat het om nagemaakt ondergoed gaat. Dat was vooral goed te zien aan de slordige manier waarop de labels op de stof zijn bevestigd. De eerdergenoemde stichting doet aangifte van merkvervalsing. De Bergenaar is ingesloten op het bureau.

Jongen rijdt met scooter tegen geparkeerde oplegger

OUD GASTEL: Een 17-jarige jongen uit Standaardbuiten is donderdagmorgen rond 08.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Holstraat. De jongen reed, wellicht gehinderd door slecht zicht vanwege de mist, op zijn scooter tegen een geparkeerde en niet verlichte aanhangwagen. Die was daar geplaatst door een chauffeur die verderop moest gaan lossen. De jongen is met knieletsel naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal vervoerd. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul