Gemeente Rotterdam

Deze week heeft wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale zaken en Grotestedenbeleid) het Actieprogramma Winkelgebieden gepresenteerd. Het Team Gebieden & Binnenstad heeft vijftig winkelgebieden in Rotterdam onderzocht op het aanwezige aanbod, de situering van dat aanbod, de relatie met andere winkelgebieden en de staat van het vastgoed, buitenruimte en veiligheid.

Uit dit onderzoek zijn 22 winkelgebieden naar voren gekomen waar snel actie nodig is. Het actieprogramma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen gemeente, deelgemeenten, eigenaren en andere betrokkenen.

Wat gebeurt er verder met het Actieprogramma Winkelgebieden? De komende tijd worden er voor de 22 winkelgebieden op grond van het programma actieplannen gemaakt. Elk plan is toegesneden op het gebied waarvoor het is bedoeld: de te nemen actie is steeds een kwestie van maatwerk. In goed overleg wordt in de actieplannen afgesproken welke maatregelen nodig zijn. Voor de zomer van 2008 zijn de eerste elf actieplannen klaar. Na de zomer volgen de andere elf.

Om het actieprogramma toegankelijk te maken voor ondernemers en eigenaren van winkels zijn de hoofdlijnen in een krant verwerkt.

Voor meer informatie klik hier voor het volledige actieprogramma winkelgebieden en hier voor de krant.

Bron: Jurn Quadt, 19-12-2007