Gemeente Eemsmond


Culturele Prijs Eemsmond 2007 voor Stichting Eemspop donderdag 20 december 2007

De culturele prijs van de gemeente Eemsmond wordt dit jaar uitgereikt aan Stichting Eemspop. De stichting heeft op organisatorisch terrein een geweldige prestatie geleverd. De prijs wordt overhandigd tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari 2008 in de raadzaal van het gemeentehuis in Uithuizen.

Stichting Eemspop zag ongeveer twee jaar geleden het licht en wordt bestuurd door zes enthousiaste jongeren uit de gemeente Eemsmond. In 2007 heeft de stichting voor de tweede keer een succesvol popfestival georganiseerd. Inmiddels is de stichting bezig met de voorbereidingen voor een derde festival. Het popfestival is op muziekgebied aansprekend en veelbelovend te noemen.

Het programma van Eemspop bestaat elk jaar uit topacts. Zo trad in 2006 Rowen Heze op, het afgelopen jaar stond Guus Meeuwis & Band in de line up. Eemspop zet hiermee de gemeente Eemsmond qua muziek op de kaart van Noord-Nederland. Het gemeentebestuur van Eemsmond wil initiatieven als Eemspop, waarbij jongeren actief betrokken zijn, van harte stimuleren. Eemspop laat zien dat de jeugd in de gemeente Eemsmond succesvol en enthousiast samenwerkt voor de organisatie van een evenement.

Culturele prijs
Het gemeentebestuur van Eemsmond kent ieder jaar de culturele prijs toe aan een persoon of groep, die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van cultuur. De winnaar van de culturele prijs woont in de gemeente Eemsmond en heeft een in het oog springende prestatie geleverd op het culturele vlak, of heeft zich in belangrijke mate op bestuurlijk of organisatorisch terrein verdienstelijk gemaakt voor de cultuur in het algemeen.

Nieuwjaarsreceptie
De nieuwjaarsreceptie is op donderdag 3 januari 2008 in de raadzaal van het gemeentehuis in Uithuizen. Alle inwoners en relaties van de gemeente Eemsmond zijn hier van harte welkom. Tijdens de nieuwjaarsreceptie houdt burgemeester Marijke van Beek de nieuwjaarstoespraak. De culturele prijs 2007 wordt uitgereikt door wethouder Alie Boekhoudt.