Gemeente Beek


Bezoek ouderenadviseurs

Het welzijn van onze burgers gaat ons ter harte. Er is binnen onze gemeente dan ook een uitgebreid aanbod op het gebied van ouderenzorg en welzijnsvoorzieningen. Eén van de voorzieningen is een bezoek van de ouderenadviseurs in de diverse kernen van de Gemeente Beek.

Ouderenadviseurs (vrijwilligers van Partners in Welzijn) brengen, na een training te hebben gevolgd, aan de hand van bepaalde formulieren de wensen, behoeften en knelpunten van de ouderen in een bepaalde kern in beeld. De persoonlijke woon- en leefsituatie wordt bekeken en er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn, aanwezige voorzieningen en het aanbod aan activiteiten. Dit alles om ouderen in staat te stellen om zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Na afgelopen jaar in Spaubeek te zijn gestart, zullen de ouderenadviseurs eind 2007/begin 2008 de kern Neerbeek bezoeken. De huisbezoeken zullen in verschillende fases plaatsvinden. Allereerst worden de inwoners boven de 70 jaar benaderd. Vervolgens worden inwoners tussen de 65 en de 70 jaar bezocht waarna de 55-plussers worden bezocht. Deelname aan het gesprek is geheel vrijblijvend.

De ouderenadviseurs nemen zelf contact op met mensen die in deze doelgroep vallen. Echter, mocht u geen prijs stellen op een afspraak, heeft u een geheim telefoonnummer of staat u niet in het telefoonboek, dan vragen wij u zelf contact op te nemen met Partners in Welzijn, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, op tel.: 046 428 80 60.

De ouderenadviseurs kunnen zich legitimeren, vraag hier dus gerust naar.