Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Unieke uitzending loting Euro Hockey League door Pro Sport, Eyeworks Sport en DutchView

Kijkers kijken via webcams mee met alle 16 Europese teams die meedoen

Hilversum 20 december 2007

De loting van de Euro Hockey League, die woensdagavond 19 december in Studio 11 op het Media Park in Hilversum plaatsvond, is door Eyeworks Sport en DutchView in opdracht van Pro Sport op een unieke wijze in beeld gebracht. Dankzij webcams konden kijkers uit heel Europa via de site van de EHL, www.eurohockeyleague.eu , de reacties van alle 16 deelnemende clubs direct op het internet volgen. De kijker kon zelf, naast de geschakelde feed, een webcam naar keuze opzetten. Hierdoor werd direct zichtbaar hoe de favoriete club op hun toekomstige tegenstanders reageerde. De noviteit van DutchView en Eyeworks Sport is nooit eerder toegepast, maar biedt veel mogelijkheden, ook bij andere sporten.

Tijdens de uitzending van de loting van de Euro Hockey League konden kijkers via het hoofdscherm de reacties volgen van clubs op vragen van de presentator in de studio. Kijkers konden daarbij vragen stellen via een speciaal ontwikkelde chatbox. Daarbij werden de meest interessante vragen in het algemene programma geïntegreerd en door de presentator voorgelegd aan de clubs. Ook tussen de deelnemende clubs zelf was sprake van interactie.

De live en on-demand video streams van de loting, inclusief de gehele webapplicatie, draait bij DutchView op het speciale Flash Video Hosting Platform. Primeur hierbij is dat deze nu al draait op de nieuwe versie FMS3. Als FVSS partner van Adobe heeft DutchView dit nu al kunnen implementeren, terwijl dit vanaf januari 2008 door overige klanten gekocht kan worden. De backend is gebouwd in ActionScript 3.

Voor meer informatie over Flash player 9 en AS3: http://www.adobe.com/nl/products/flashplayer/

Over DutchView www.dutchview.nl

Als één van de grootste één- en meercamerabedrijven van Nederland biedt DutchView beeld- en geluidsregistratie voor televisie, radio en internet. Wij werken voor vrijwel alle omroepen, commerciële zenders en televisieproducenten van Nederland, maar ook steeds meer voor de zakelijke markt. Van kleine reportages tot grootschalige studioshows en van internetuitzendingen tot muziekfestivals, DutchView is van alle markten thuis.

Television is de core business van DutchView en we zijn met ruim 1.500 televisieproducties per jaar marktleider in Nederland. Opnames vinden plaats in onze studio´s, op locatie, of vanaf onze motoren en helikopters, met één of meerdere camera´s. Montage vindt plaats in één van de vele AVID of DME montagesuites van DutchView Postproduction, of bij onze klanten in huis.

Over Eyeworks Sport www.eyeworks.tv

Eyeworks Sport, onderdeel van de Eyeworks Holding, produceert voor klanten als RTL Nederland, Tele2, SBS6, KNVB en Sport1. In opdracht van Pro Sport (www.pro-sport.nl) is Eyeworks Sport verantwoordelijk voor de audiovisuele productie van de Euro Hockey League. Wedstrijdregistratie vindt volledig plaats in High Definition TV op een voor hockeyverslaggeving revolutionaire wijze. In samenwerking met Pro Sport worden diverse crossmediale concepten uitgewerkt om ook op een interactieve manier de Euro Hockey League te presenteren.