Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 10 december 2007

Ondernemers trakteren op chocomel en glühwein
Warm winkelen in binnenstad Amersfoort

Bezoekers van de binnenstad zitten er in het weekeinde voor de Kerst warmpjes bij. Wie een aankoop doet, ontvangt in de winkel een waardebon voor twee bekers warme chocomel of dampende, alcoholvrije glühwein. Met deze actie brengen de ondernemers de binnenstad in een gezellige kerstsfeer.

De actie 'Warm winkelen in Amersfoort' start op de koopavond van donderdag 20 december om 17.00 uur en loopt door tot en met de koopzondag op 23 december. Ook op de koopavond van vrijdag 21 december loopt de actie door. Klanten kunnen hun waardebon inleveren bij de hiervoor ingerichte koek-en-zopie kraam op de hoek Varkensmarkt/Zuidsingel.

Mobiele choco en glühwein tappers
Voor de actie loopt een speciaal Warm Winkelen Team door de binnenstad met speciale rugzakken waaruit de warme dranken geschonken kunnen worden. Wie dus niet bij de koek-en-zopie kraam in de buurt komt, kan toch van de traktatie gebruik maken. Ook doet een aantal horecagelegenheden aan de actie mee. Zij stellen hun deuren open voor degene die op vertoon van de waardebon in hun etablissement een gratis warm drankje komt halen. De deelnemende winkeliers en horeca ondernemers zijn te herkennen aan een speciaal vignet en een poster op de etalageruit.

Uurtje langer
De actie 'Warm Winkelen in Amersfoort' is een initiatief van de ondernemers in de binnenstad, verenigd in de Stichting Binnenstad Management Amersfoort. De Stichting organiseert regelmatig acties in de binnenstad, om meer publiek te trekken en klanten langer te laten blijven. Net zoals de in september gestarte ParkeerActie, is de actie Warm Winkelen bedoeld om klanten een uurtje langer van de binnenstad te laten genieten.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht