Gemeente Veere


Nieuwe biljarttafel Nieuw-Sandenburgh

Ingebruikname op donderdag 20 november.

De gemeente Veere schenkt een nieuwe biljarttafel aan zorg- en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh. Op donderdag 20 december a.s. zal dhr. Melse, Wethouder van de gemeente Veere, samen met bewoner dhr. Meliefste, de fanatiekste biljarter, het eerste spelletje spelen bij wijze van officiële opening van het nieuwe biljart. De biljarttafel is bedoeld voor alle 55+ bewoners van Veere. Stichting Welzijn Veere zal zorg gaan dragen voor het onderhoud van de tafel.

Een vrijwilliger van Nieuw-Sandenburgh, de heer Koppejan, heeft de nieuwe biljarttafel geregeld: `De oude tafel begon erg wankel te worden en was bovendien niet verwarmd.' Reden genoeg voor de heer Koppejan om wat rond te bellen. Uiteindelijk heeft hij geregeld dat de gemeente Veere de nieuwe biljarttafel betaald en dat Stichting Welzijn Veere het onderhoud voor rekening neemt. De stichting heeft immers al meerdere biljarttafels in de gemeente Veere in onderhoud. `Om de drie jaar moet het laken en de banden vervangen worden `, legt de heer Koppejan uit, `en natuurlijk kan ook de verwarming stuk gaan.' Gelukkig zijn deze onderdelen allemaal vervangbaar en kan er op deze nieuwe, professionele biljarttafel nog decennia lang gespeeld worden. `Bovendien heeft Zorgstroom gezorgd voor een gezellig biljarthoekje in Nieuw-Sandenburgh, inclusief tafel en stoelen.' vertelt Koppejan enthousiast.

Iedere 55+ inwoner van de gemeente Veere kan gebruik maken van de biljarttafel in Nieuw-Sandenburgh. De tafel is de hele dag tot 21.00 uur te gebruiken. Het restaurant is van 9.30 tot 17.00 uur open voor koffie/thee en versnaperingen. Reserveren kan bij de receptie via 0118 57 70 00.