Gemeente Heusden


Gemeente Heusden koopt grond Ooit 21 december 2007
De gemeente Heusden heeft met de eigenaren van het Land van Ooit overeenstemming bereikt over de aankoop van alle gronden en opstallen van het recreatiepark. Donderdag 20 december is het koopcontract getekend.

De aankoop van de gronden - ca. 44 hectaren - is voor de gemeente van groot strategisch belang. Met het gebied in eigendom heeft ze de zeggenschap en regie over toekomstige ontwikkelingen in eigen hand. Het centraal in de gemeente gelegen gebied is landschappelijk van grote waarde en maakt deel uit van de ecologische hoofdstructuur in Brabant. Recreatief-toeristisch gezien is het gebied zeer kansrijk. Het college beraadt zich op een goede invulling van het gebied. Voorop daarbij staat dat het groene karakter behouden blijft.

Parallelweg
Een strook aan de noord-westzijde van het gebied wordt al op korte termijn ingezet voor infrastructurele ontwikkkelingen. Aan de noordzijde start de gemeente meteen na de formele afwikkeling van de koop met de aanleg van een parallelweg. Bij het zogenoemde Ei van Drunen wordt de huidige af- en oprit van de A59 omgebouwd tot een volledige aansluiting. Met de aankoop van de grond is een cruciale stap gezet op weg naar de aanleg hiervan.

Het college noemt de aankoop een investering voor de verre toekomst die zowel financieel als maatschappelijk zeer verantwoord is. De gemeenteraad heeft in januari nog de mogelijkheid om haar overwegingen en bedenkingen te geven.
Geplaatst op: 21 december 2007