Gemeente Lansingerland


Overeenkomst met Nedprom en Ouwehand voor Meerpolder Noord nedprom, van der woude en gemeente tekenen overeenokmst

Op dinsdag 18 december tekende wethouder Jan den Uil de realisatie-overeenkomst die de gemeente Lansingerland heeft gesloten met Nedprom en Ouwehand Bouwgroep voor het ontwikkelen van 114 woningen in Meerpolder Noord, Berkel en Rodenrijs.

Ook Maarten van Zanten van Nedprom en Ed van der Woude van Oudehand Bouwgroep zetten hun handtekening.

Met het tekenen van de overeenkomst zijn de financiële en stedenbouwkundige randvoorwaarden geregeld waarbinnen het plan ontwikkeld kan worden. De woningen komen te liggen in het gebied dat begrensd wordt door de Westersingel, sportpark 't Hoge Land, de Noordeindse Vaart en de Dwarsboezem, ook wel Boemerang genoemd. De architect Jan Aantjes heeft, in nauw overleg met het stedenbouwkundig bureau Quadrat, de 114 woningen ontwikkeld.

Huur- en koopwoningen

Parallel aan de Noordeindseweg worden twee rijen koopwoningen in de middeldure klasse gebouwd. Ernaast komen 41 huurwoningen te liggen in drie rijen, die via 3B-wonen verhuurd gaan worden. Aan de zuidzijde, langs de Westersingel, staan straks veertien geschakelde half vrijstaande villa's aan het water, die met bruggetjes verbonden worden met de Westersingel. Langs de Noordeindse Vaart zijn drie vrijstaande woningen gesitueerd. Er is gekozen voor een moderne architectuur, passend binnen het landelijke karakter van de wijk.

Gewilde plek

De ontsluiting verloopt via de Westersingel, er komt alleen bestemmingsverkeer. Het wordt dan ook een rustige wijk. En dat niet alleen. De wijk krijgt een groene uitstraling, dankzij een groenzone aan de noordzijde, het sportpark aan de westzijde en de bomen, struiken en hagen die een plek krijgen in de wijk.

Dit voorjaar eerste paal

Het bouwrijp maken start in januari, de eerste paal gaat in het voorjaar de grond in. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de eerste woningen rond de zomer van 2009 worden opgeleverd.

De verkoop van de rijwoningen gebeurt door Naeldhuys makelaardij uit Naaldwijk en de (half) vrijstaande woningen door Van Dullink Makelaardij in Berkel en Rodenrijs. Geïnteresseerden in de huurwoningen kunnen bij 3B-wonen terecht.