Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NXP Semiconductors neemt GloNav over
Derde overname van NXP betekent uitbreiding portfolio met GPS en versteviging leidersschap in mobiele communicatie

Eindhoven (Nederland) en Newport Beach (Californië, VS), 21 december 2007 - NXP SSemiconductors, de zelfstandige halfgeleideronderneming opgericht door Philips, heeft de overname aangekondigd van GloNav Inc. Dit is een in de VS gevestigd halfgeleiderbedrijf zonder eigen productiefaciliteiten dat oplossingen voor GPS-systemen en andere satellietnavigatiesystemen ontwikkelt, die in één chip worden geïntegreerd. NXP neemt het bedrijf over voor 85 miljoen dollar in contanten plus nog maximaal 25 miljoen dollar extra in contanten, indien GloNav in de komende twee jaar voldoet aan bepaalde criteria op het gebied van omzet en productontwikkeling. De transactie biedt NXP onmiddellijk toegang tot al bewezen GPS-producten en â¤'technologieën. Naar verwachting zal de overeenkomst in het eerste kwartaal van 2008 worden afgerond, na goedkeuring door de wettelijke autoriteiten.

'Dit is de tweede grote overname die we dit jaar doen ter versterking van onze Mobile and Personal Business Unit. Hiermee breiden we ons bestaande pakket uit met aanvullende technologieën en voldoen we aan de vraag van onze klanten naar innovatieve producten. Wij zijn een leider op het gebied van systeemoplossingen in mobiele telefonie. Door de GPS-expertise van GloNav te combineren met het leiderschap van NXP op het gebied van FM-radio, Bluetooth, USB en NFC kunnen wij een breder pakket verbindingsoplossingen voor mobiele telefonie aanbieden', aldus Frans van Houten, Chief Executive Officer van NXP Semiconductors.

Tegen 2010 circa 40% van de mobiele telefoons (ongeveer 560 miljoen) voorzien zijn van GPS-functionaliteit. 'We hebben van een mobiele telefoon al een multimediale portemonnee gemaakt', gaat Frans van Houten verder. 'Het is niet meer dan logisch dat we onze mobiele telefoon ook willen gebruiken om de weg te vinden en om lokale goederen en diensten op te sporen. Integratie van GPS maakt deze en vele andere interessante en dynamische functies mogelijk, waardoor de mobiele telefoon in onze binnenzak nog aantrekkelijker wordt', aldus Van Houten.

'Door deel te gaan uitmaken van NXP realiseren wij de noodzakelijke schaalvoordelen om verder te kunnen innoveren. Tegelijk worden tal van nieuwe markten en klanten aangeboord en kan het enorme marktpotentieel van GPS verder worden benut. Voor onze technici is het een aantrekkelijk vooruitzicht om te gaan deelnemen aan ambitieuze projecten op basis van de allernieuwste technologie en om hun kennis en ervaring te kunnen toevoegen aan die van één van de leiders op het gebied van systeemoplossingen in mobiele telefonie', aldus Bill McLean, Chief Executive Officer van GloNav. 'Wij krijgen hiermee toegang tot het indrukwekkende klantenbestand van NXP, waaronder alle belangrijke fabrikanten van handsets en andere apparaten.'

GloNav telt circa 50 medewerkers op locaties in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Taiwan. Zij worden toegevoegd aan de Mobile and Personal Business Unit van NXP.

GloNav heeft een aanzienlijk pakket 'intellectual property' en beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van GPS-chips. Via deze overname krijgt NXP toegang tot de geïntegreerde chips en 90nm-capaciteiten van GloNav. NXP bereikt hiermee direct een sterke aanwezigheid op de snelgroeiende GPS-markt, zowel wat persoonlijke navigatieapparatuur als mobiele telefoons betreft. Daarnaast verstevigt NXP tegelijk de mogelijkheden om hun mobiele klanten functioneel rijke, geïntegreerde mobiele oplossingen te bieden.

NXP Semiconductors
NXP behoort tot de tien grootste halfgeleiderondernemingen ter wereld en werd meer dan 50 jaar geleden opgericht door Philips. Het hoofdkantoor van NXP staat in Europa. Het bedrijf telt 37.000 medewerkers in meer dan 20 landen. De omzet over 2006 bedroeg 5 miljard euro. NXP maakt halfgeleiders, systeemoplossingen en software die zorgen voor een betere zintuiglijke waarneming bij het gebruik van mobiele telefoons, personal media players, televisietoestellen, decoders, identificatietoepassingen, auto's en uiteenlopende andere elektronische apparatuur. Meer nieuws over NXP vindt u op www.nxp.com.

GloNav
GloNav Inc. is gevestigd in het Californische Newport Beach en is een halfgeleideronderneming zonder eigen productiefaciliteiten. GloNav maakt GPS-technologie en andere technologieën en producten voor satellietnavigatie. Van de hele halfgeleiderindustrie heeft GloNav de langste geschiedenis met GPS-technologie, ruim twintig jaar. Met al deze expertise worden halfgeleideroplossingen gemaakt met de hoogste gevoeligheid, het laagste energieverbruik en de snelste Time-To-First-Fix (TTFF) voor draadloze handsets en mobiele elektronica voor de consument. GloNav wordt gefinancierd door de Europese investeringsmaatschappij Atlantic Bridge Ventures. Kijk voor meer informatie op www.glonavgps.com.

GloNav wordt bijgestaan door financieel adviseur Arma Partners LLP en juridisch adviseur Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr LLP.

EINDE

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht kan bepaalde toekomstgerichte uitspraken bevatten met betrekking tot de financiële toestand en resultaten van de activiteiten van NXP en bepaalde plannen en doelstellingen van NXP met betrekking tot deze items. Toekomstgerichte uitspraken houden verband met gebeurtenissen en omstandigheden die zich in de toekomst zullen voordoen, waardoor aan deze uitspraken risico's en onzekerheden zijn verbonden. Bovendien zijn er tal van factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk verschillen van de hier gedane uitspraken.

Neem voor meer informatie contact op met:

Europa: Lieke de Jong-Tops
Telefoon: +31 40 272 52 02
lieke.de.jong-tops@nxp.com

Noord-Amerika: Rebecca Samuel
+1 408 474 87 69
rebecca.samuel@nxp.com Groot-China: Jennis Li
Telefoon: +86 21 22 05 24 87
jennis.li@nxp.com

APAC: Mark Chisholm
Telefoon: +65 68 82 50 92
mark.chisholm@nxp.com

GloNav:

Bill McLean

Tel. +1 949 251 9940

bill.mclean@glonavgps.com

Liesbeth Kramer
Senior Account Manager
Text 100 Public Relations
D: +31.20.530.43.49 T: +31.20.530.43.33 M: +31.6.46.04.16.26 F: +31.20.530.43.31 E: liesbeth.kramer@text100.nl A: Y-techgebouw, Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN, Amsterdam, The Netherlands Winner, Holmes Report New Media Agency of the Year 2007 Winner, PRWeek Innovation of the Year 2007

Text 100 Amsterdam is closed between Christmas and New Year. The office will re-open on Wednesday, January 2nd, 2008.