Gemeente Soest

Fietsenstalling Soest-Zuid

Datum: 21/12/2007

Door het toenemende aantal fietsen rondom station Soest-Zuid is uitbreiding van de fietsenstalling noodzakelijk.

Daarom gaat de gemeente samen met NS Poort en ProRail een nieuwe fietsenstalling bouwen.

Ook wordt het aantal autoparkeerplaatsen uitgebreid. Deze uitbreiding vindt plaats aan de Bosstraat en mogelijk aan de Eikenlaan (achter de bestaande fietsenstalling). De werkzaamheden aan de Bosstraat worden, afhankelijk van de weersomstandigheden, binnenkort uitgevoerd.

Lokatiekeuze fietsenstalling

Op donderdag 13 december is in de gemeenteraad het plan besproken om de fietsenstalling aan de Kastanjelaan te bouwen. De gemeenteraad heeft gevraagd om ook andere mogelijkheden voor deze fietsenstalling te onderzoeken.

Hieronder kunt u de schets downloaden waarop drie mogelijke lokaties zijn aangegeven.

* Schets met mogelijke lokaties voor de fietsenstalling

De opties zijn:

A) Een nieuwe fietsenstalling in de groenstrook aan de Kastanjelaan B) Uitbreiding van de bestaande stalling aan de Bosstraat / Koningsweg C) Een nieuwe fietsenstalling op de kiss-and-ride strook voor het stationsgebouw aan de Eikenlaan

Reageren

U kunt tot uiterlijk vrijdag 18 januari 2008 per lokatie aangeven welke voordelen of bezwaren u ziet. Neemt u hiervoor gerust contact op met Erik Landman, verkeerskundige van de afdeling Wijkbeheer, Groen en Infrastructuur. Telefoon: 035-6093735, of schriftelijk.

Gemeente Soest
Afdeling Wijkbeheer, Groen & Infrastructuur
T.a.v. dhr. E. Landman
Postbus 2000
3760 CA Soest

Vervolg

Uw reacties nemen wij mee in onze overweging over de uiteindelijke lokatie. Voor de genoemde opties wordt ook de haalbaarheid onderzocht, waarbij onder andere wordt gekeken naar groenbeleid, veiligheid en stedenbouw. Het uiteindelijke voorstel wordt vermoedelijk op donderdag 14 februari 2008 in de gemeenteraad besproken.

.