Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (21-12)

BREDA, 21 december 2007

Hulpverleners zoeken vergeefs sloot af naar verkeersslachtoffer

BREDA: Na het nuttigen van een kerstborrel stapte een 46-jarige Bredanaar achter het stuur van zijn auto. Hij belandde met zijn auto in een sloot op de Galderseweg, waarbij hij gewond raakte. Het ongeval gebeurde donderdagavond 20 december om 22.44 uur. Hij kon zelf uit zijn auto kruipen en liet zich vervolgens door een passant naar huis brengen. Vervolgens ging hij zelf naar het ziekenhuis. Gewaarschuwde hulpverleners waren daarvan niet op de hoogte en zochten met spoed het autowrak en de sloot af op evt. slachtoffers. Later bleek dat het slachtoffer al in het ziekenhuis zat vanwege een gebroken neus en een hoofdwond. Agenten zorgden er voor dat een GGD-arts ook nog een bloedproef bij de man afnam. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte alcoholpromillage. Gezien de aard en omvang van de schade is het kentekenbewijs van de betrokken auto ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Opgepakt wegens orde verstoring

BREDA: In de uitgaansnacht van donderdag 20 december op vrijdag 21 december verliep rustig. De politie was met geüniformeerde agenten, bikers en politie te paard aanwezig om e.a. in goede banden te leiden. Het was redelijk druk in de stad. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Veel publiek bleef op de straten hangen, dit ondanks de kou.

In de Visserstraat misdroeg een groep van vijf personen zich bij een horecagelegenheid. Zij moesten de stad verlaten van de dienstdoende agenten.

Er vond één arrestatie plaats om 01.50 uur in de Torenstraat. De 26-jarige inwoner van Sittard viel de politie-bikers lastig bij hun werkzaamheden. De man werd gevorderd om het Bredase centrum te verlaten. Dat deed hij niet, maar ging horecazaak binnen. De agenten ging de zaak binnen om de verdachte naar buiten te halen. De man bleef weigeren om de binnenstad te verlaten en liet het op zijn arrestatie aankomen. Hij probeerde zich nog tevergeefs met geweld te verzetten tegen zijn aanhouding. Hij werd ingesloten in het politiebureau en is overdragen aan de Koninklijke Marechaussee. De man bleek namelijk militair te zijn.

Winkeldief op heterdaad betrapt

BREDA: Donderdagavond 20 december is in een drogisterij in het winkelcentrum Moerwijk een 21-jarige inwoner van Raamsdonksveer betrapt op winkeldiefstal. De man rekende zes potten gel (voor zijn haar) niet af bij de kassa. Hij had de spullen in zijn jaszak gestopt en niet bij de kassa ter betaling aangeboden. De waarde van de buit bedroeg 35,- In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Dronken automobilisten gaan er vandoor na blikschade

ZUNDERT / BERGEN OP ZOOM: Een 63-jarige inwoner van Bergen op Zoom veroorzaakte donderdagavond 20 december een aanrijding op de Bredaseweg in Zundert. De man kwam vanaf een parkeerplaats en botste daarbij tegen de auto van een 28-jarige man uit Meer (B). Er ontstond een gesprek, waarbij de gedupeerde aangaf dat hij de politie erbij wilde hebben voor bemiddeling. Hij ging daarvoor een café binnen om de meldkamer te bellen. De veroorzaker ging er op dat moment vandoor met zijn auto. Zijn kenteken was echter bekend en werd ook doorgegeven aan de politie.
Bij aankomst in zijn woonplaats werd hij aangehouden. Na zijn arrestatie onderging de 63-jarige verdachte in het politiebureau een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 500 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en gaven hem een rijverbod voor de duur van zeven uur. Uiteraard kreeg hij ook proces-verbaal voor zijn betrokkenheid bij het ongeval.

BREDA: In de Kolenbranderstraat reed een automobilist tegen een hekwerk van een woning aan. Dat gebeurde donderdagavond 20 december om 20.40 uur. De bewoners renden naar buiten en zag nog net, even verderop, een auto wegrijden. Een sprintje leverde het kenteken op van de vluchtauto. Terwijl men op de politie wachtte, kwam de bewuste auto weer aanrijden. Het lukte om de bestuurder aan de praat te houden tot de aankomst van de politie. Hij werd gearresteerd omdat er alcohol in het spel was. Na zijn arrestatie onderging de 35-jarige verdachte in het politiebureau een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 870 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Dit was reden om meteen het rijbewijs van de verdachte in te vorderen. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en gaven hem een rijverbod voor de duur van tien uur. Uiteraard kreeg hij ook proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van ongeval.

Inbrekers stelen tabak en medicijnen

BAARLE-NASSAU: Tabaksartikelen en medicijnen werden buitgemaakt bij een inbraak in een supermarkt aan de Kerkstraat in Baarle-Nassau. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 20 december rond 21.15 uur . De vier daders vernielden de ruit van de toegangsdeur om binnen te komen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de nog onbekende daders al ontkomen. De bedrijfsleider mist een hoeveelheid sigaretten en medicijnen. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen. Uit het onderzoek is tot dusver duidelijk geworden dat er sprake is geweest van vier daders, die er in een personenauto met een Belgisch kenteken vandoor gingen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer