VVD


21-12-2007

VVD stelt vraagtekens bij alternatieven voor bedrijventerrein in de Hoeksche Waard

VVD- Tweede Kamerlid Helma Neppérus is ongelukkig met het rapport van het Ruimtelijk Planbureau en het Centraal Planbureau over alternatieven voor de aanleg van een bedrijventerrein in de Hoeksche Waard.

Ministers Van der Hoeven (EZ) en Cramer (VROM) hadden op verzoek van de linkse partijen in de Tweede Kamer de Planbureaus opdracht gegeven, omdat de Hoeksche Waard grenst aan een gebied dat is aangewezen als Nationaal Landschap.

In het rapport worden vooral locaties in West-Brabant als alternatief aangewezen. De planbureaus willen overal hoekjes terrein bij elkaar grabbelen. Neppérus is ronduit verbaasd over dit advies. Zij hoopt net als de provincie Zuid-Holland en de stad Rotterdam dat het Kabinet dit advies niet over zal nemen. "Rotterdam heeft dringend behoefte aan een bedrijventerrein in haar eigen regio. Nu wordt het over de provinciegrens heen gegooid en moet Brabant de bedrijven opvangen die Zuid-Holland niet aankan. Een vreemde gang van zaken."

"Bovendien is het ook uit praktisch oogpunt bijna niet haalbaar", aldus Neppérus. "Want wat moeten havengerelateerde bedrijven in West-Brabant doen? Als wij hen naar Brabant verplaatsen, lopen we het risico dat ze naar een andere haven uitwijken, bijvoorbeeld Antwerpen. Daar gooien we toch het kind met het badwater weg?"

21 december 2007

Helma Neppérus: h.nepperus@tweedekamer.nl