Politie Amsterdam-Amstelland

Rijden onder invloed / Amsterdam (21/12/07)

Drie automobilisten zijn donderdag betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Meeuwenlaan werd een 24-jarige man na een ongeval gecontroleerd. Hij viel op, omdat zijn adem naar alcohol rook. De man moest mee naar het politiebureau en blies daar 635 ugl, drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Hetzelfde overkwam een 20-jarige man op de Weteringschans in de nacht van donderdag op vrijdag. Ook hij werd naar aanleiding van een verkeersongeval gecontroleeerd. De ademanalyse gaf 656 ugl aan, ook zo'n die keer de toegestane hoeveelheid. Daarnaast bleek de man niet over een rijbewijs te beschikken. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Een 46-jarige automobilist uit Den-Haag ging ook in de fout. De man reed rond 21.00 op het Stadionplein en viel op, omdat hij zonder achterverlichting reed. Toen hij door dienstdoende agenten werd gevraagd zich te legitimeren, werd hij boos en sloeg hij een agent in het gezicht. Enige tijd later kon hij worden aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan de alcoholcontrole. De man werd overgebracht naar het politiebureau.