De Ondernemingsbeurs krijgt nieuwe eigenaar

21/12/2007 14:26



De Zaak



Haarlem 21 december 2007- De Ondernemingsbeurs, de onafhankelijke database van de Kamer van Koophandel voor de koop en verkoop van bedrijven, krijgt een nieuwe eigenaar. Het trefpunt op internet voor intermediairs, specialisten en adviseurs op het gebied van bedrijfsoverdracht is overgenomen door Small Business Publishing B.V. uit Haarlem, het bedrijf achter het bekende mkb-kennisnetwerk De Zaak.

Met ruim 11.000 geregistreerde gebruikers en 35.000 bezoekers per maand is www.ondernemingsbeurs.nl het belangrijkste netwerk om kopers en verkopers van bedrijven te bereiken. In 2002 startte de Kamer van Koophandel de site om de markt van bedrijfsoverdrachten inzichtelijk te maken. Nu die transparantie is bereikt, heeft men besloten de Ondernemingsbeurs over te dragen aan een nieuwe marktpartij.

Small Business Publishing B.V. ziet de Ondernemingsbeurs als een logische uitbreiding van haar portfolio. Naast het op het mkb gerichte De Zaak introduceerde het bedrijf in 2007 op internet een uitgebreide kennisbank voor verenigingen; www.verenigingen.nl.

Per 31 januari 2008 krijgt de Ondernemingsbeurs een geheel vernieuwd uiterlijk. Harry Steenkamp, Directeur bij SBP B.V.: "We streven naar meer gebruikersgemak en een uitbreiding met kwalitatief hoogwaardige informatie. Tot en met 31 maart 2008 kan iedereen gratis gebruikmaken van de dienstverlening van de Ondernemingsbeurs en tegelijk het nieuwe platform beter leren kennen."

Over De Zaak:
De Zaak is hét kennisnetwerk voor ondernemers . De Zaak ondersteunt 200.000 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf met praktische informatie op alle terreinen van hun bedrijfsvoering. Daarbij worden diverse media ingezet: een website, een telefonische adviesdienst, themapockets, seminars en workshops, een nieuwsbrief en een tijdschrift. Kijk voor meer informatie op www.dezaak.nl






Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,