Gemeente Alkmaar

PERSBERICHT

Amsterdam 21 december 2007,

Activiteiten in Museum Het Schip

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd en behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw. Museum Het Schip is gevestigd in het voormalig postkantoor, dat eveneens door de Klerk is ontworpen.
Bezoek aan het zorgvuldig vormgegeven interieur is een ervaring. De expositie laat zien hoe Amsterdam het Mekka van de volkshuisvesting wordt en toont De Amsterdamse School in al haar facetten.

Daarnaast biedt het museum toegang tot een gerestaureerde arbeiderswoning en een tentoonstelling over de inst~iratiebronnen van De Amsterdamse School. Ook kunt u het wereldberoemde torentje van Het Schip bezoeken! Tijdens de openingstijden wordt er op ieder uur een rondleiding van 20 minuten gegevenlangs de volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk. Uitgebreidere rondleidingen door de buurt zijn mogelijk op afspraak. Museum Het beschikt over een lunchroom met accommodatie voor 50 personen. Geschikt voor lunches en recepties. Er is ook een ruimte voor vergaderen en lezingen. Geopend in aansluiting op de vaste openingstijden en op afspraak. Groepen kunnen reserveren voor een arrangement met museumbezoek en lunch of gebak.

De tentoonstelling is toegankelijk in het Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Daarnaast voor groepen ook op afspraak!

Contact: Telefoon: 020 418 2885 (Alice Roegholt)
e-mail: info@museumhetschip.nl www.hetschip.nl

Speciale activiteiten:
Elke zondag verzorgt Museum Het Schip ook rondleidingen door Het Scheepvaarthuis/Grand Hotel Amrath. Reserveren noodzakelijk. Maandelijks organiseert Museum Het Schip bustochten langs de bouwkunstwerken van De Amsterdamse School. Reserveren noodzakelijk.


---- --