KLM

Roissy, Amstelveen 21 December 2007
N° 5337

AIR FRANCE EN KLM ONTVANGEN VAN DE EUROPESE COMMISSIE EEN MEDEDELING VAN PUNTEN VAN BEZWAAR

Zoals eerder bericht, zijn société Air France en KLM N.V. betrokken partijen bij een onderzoek van de Europese Commissie over beweerde kartelactiviteiten in de luchtvrachtsector in Europa.

Air France SA en KLM N.V. hebben nu een Mededeling van Punten van Bezwaar* van de Europese Commissie ontvangen. Dit document bevat de voorlopige bevindingen van de Europese Commissie met betrekking tot beweerde kartelactiviteiten in de luchtvrachtsector.

De Mededeling van Punten van Bezwaar is uitgebracht naar aanleiding van inspecties die in februari 2006 door de Europese Commissie zijn uitgevoerd op verscheidene locaties van Air France Cargo en KLM Cargo. Air France en KLM hebben sinds de aanvang van het onderzoek van de Europese Commissie hun medewerking hieraan verleend.

Air France en KLM zullen de voorlopige bevindingen van de Europese Commissie in de Mededeling van Punten van Bezwaar bestuderen en hierop binnen de gestelde termijn reageren.


*Een Mededeling van Punten van Bezwaar is een procedureel document waarmee de Europese Commissie haar voorlopige bevindingen bekendmaakt met betrekking tot een inbreuk op het EU- mededingingsrecht en naar aanleiding waarvan de geadresseerde partijen hun standpunten kenbaar kunnen maken. Een Mededeling van Punten van Bezwaar is een voorbereidend document dat niet de eindbeslissing van de Europese Commissie vormt. Tegen de uiteindelijke beslissing van de Europese Commissie staat beroep open bij het Europese Hof van Justitie.

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com
KLM press photos: http://www.presslink.nl/klm/

---- --