Ingezonden persbericht


In actie tegen honger in Soedan

Sonja Bakker ambassadrice voor Dorcas

ANDIJK/DE GOORN - De bekende gewichtsconsulente Sonja Bakker gaat zich in 2008 inzetten als ambassadrice voor hulporganisatie Dorcas. Zij zal vanuit haar Foundation onder meer een project van Dorcas in Soedan ondersteunen, dat via scholen gezond voedsel verstrekt aan arme kinderen en hun families. Ook hoopt Sonja dit project in 2008 te bezoeken.

Het project wordt uitgevoerd in het vluchtelingenkamp Jabal Awlia in Khartoem. Talloze gezinnen in dit kamp hebben geen geld voor voldoende voedsel, laat staan om hun kinderen naar school te laten gaan. Dorcas en haar lokale partnerorganisatie betalen in 2008 schoolgeld voor 200 kinderen en voorzien hun families elke twee maanden van gezonde voedselproducten.

Sonja is enthousiast over dit project. Via de Sonja Bakker Foundation richt ze zich op kinderen en voeding. Het project in Soedan sluit hier naadloos op aan. Door de kinderen en hun gezinnen van voedzaam eten te voorzien, verbetert de gezondheid van de kinderen. Tegelijkertijd krijgen deze kinderen ook uitzicht op een betere toekomst door het verstrekken van voedsel te combineren met een onderwijscomponent.

Dieet
Dorcas-directeur Ruud van Eijle zegt over de samenwerking met Sonja Bakker: 'Eigenlijk zouden de 850 miljoen mensen in de wereld die chronisch honger lijden allemaal het Sonja Bakker-afslankprogramma moeten volgen. Niet om af te vallen, maar om aan te komen tot een gezond gewicht. Wat wij een dieet noemen, betekent in de landen waar Dorcas werkt een rijke maaltijd. Talloze mensen hebben niet eens elke dag te eten! We vinden het dan ook geweldig dat Sonja Bakker zich ook voor deze mensen in wil zetten. We zijn erg blij met haar steun.'

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht