Politie Limburg-Noord

Politie houdt 3 winkeldieven aan


Datum: 21-12-2007
Tijd bericht: 16:16
Plaats: Roermond

De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 16.50 uur in een winkel aan de Stadsweide drie mannen van 29 en 19 jaar uit Rotterdam en een 26 jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens winkeldiefstal.

Een beveiligingsmedewerker waarschuwde de politie dat de mannen in een winkel waarschijnlijk enkele jassen hadden gestolen. Hierop besloten de agenten uit te kijken naar de verdachten. Vervolgens zagen zij de mannen een winkel uitlopen. De mannen zagen de agenten en liepen direct terug de winkel in. De agenten spraken de mannen aan en vroegen of ze in hun tassen mochten kijken. Vervolgens zagen de agenten dat de mannen een zgn. geprepareerde tas bij zich droegen. Hierna kwam de beveiligingsmedewerker opnieuw. Ditmaal droeg hij twee geprepareerde tassen bij zich die hij in de winkel gevonden had. De agenten confronteerden de mannen met de tassen waarop zij bekenden dat deze van hun waren.

De mannen gaven aan dat ze met de trein naar Roermond gekomen waren. Maar omdat zij eerder gezien waren op de parkeerplaats, gingen bikers van de politie op zoek naar hun auto. Na enig speurwerk op het parkeerterrein troffen zij de auto van de mannen aan met hierin de gestolen jassen en twee broeken. De waarde van de goederen ligt rond de ¤ 1000,-.