Stadsdeel Zeeburg

Hennah Buyne bezoekt VONK

21 december 2007
VONK, de trots van Zeeburg van en voor vrouwen, bestond twee jaar. Hennah Buyne, wethouder Werk en Inkomen van Amsterdam, stak in haar speech de vrouwen van VONK een hart onder de riem. "Het gaat goed met de vrouwen van VONK. De vonk knettert enorm; veel vrouwen grijpen de kans op weg naar ontplooing en zelfs een betaalde baan. Vrouwen van VONK: geef deze vonk door aan vriendinnen, buurvrouwen en je kinderen. Het Zeeburgse VONK is een voorbeeld voor héél Amsterdam; we gaan hier ook zeker mee door."

Het Vrouwen werk- en scholingscentrum VONK werd in november 2005 geopend door minister-president Balkenende en timmert sindsdien hard aan de weg. Hennah Buyne noemde de cijfers van VONK die er niet om liegen. Er zijn al meer dan 70 vrouwen uitgestroomd naar werk En de teller van vrouwen die de weg naar VONK hebben gevonden staat op 529.

Fatima Elatik, stadsdeelwethouder Vrouwenempowerment, noemde vrouwen de stille kracht van de maatschappij. "Wat mij betreft soms iets te stil, ze mogen best wat meer op de trom slaan. Ze doen het goed, zijn sterk, gedreven en geduldig. We zijn trots op het succes van VONK; dat mag er zijn. We slaan de handen in elkaar om op deze weg verder te gaan en het succes uit te breiden."

foto7.jpg (47 Kb)

Demet Akpinar, mamanger VONK, ziet van dichtbij welke kleine stapjes de vrouwen nemen op weg naar hun maatschappelijke ontplooing. "Vrouwen krijgen weer het gevoel erbij te horen, en iets te betekenen voor hun gezin én voor de maatschappij. Daarvan gaan zij stralen."

foto4.jpg (46 Kb)

Het debat met onder meer de directeuren DWI en DMO en gemeenteraadslid Fenna Ulichki ging over creaviteit versus de regels en procedures. De managers doen hun uiterste best om binnen de regels en procedures hun creativiteit te benutten en de dromen van vrouwen mogelijk te maken.

Tot slot ging men op reis door VONK, langs de taart, muziek, presentaties van vrouwen, de werkgevers en de vrouwen die werk of een stageplaats zochten. Veel belangrijke contacten zijn gelegd!

foto3.jpg (52 Kb)
foto5.jpg (44 Kb)
foto6.jpg (46 Kb)
foto8.jpg (49 Kb)
foto9.jpg (53 Kb)
foto10.jpg (39 Kb)
foto1.jpg (59 Kb)