Ingezonden persbericht


Deskundigen werpen een blik op de auto van de toekomst tijdens een discussieavond op 16 januari in Platform21. Een van de sprekers is Satish Kumar Beella van de TU Delft. Hij vertelt over het Light Mobility project. En Joseph Simpson, researcher aan de Royal College of Art in London vertelt over zijn onderzoek naar hoe de auto en stedenbouw elkaar beïnvloeden. De discussieavond maakt deel uit van het randprogramma rond de tentoonstelling Platform21 = Joyriding, over de designauto van de toekomst. Ontwerpers en kunstenaars tonen hier hun ultieme autodesign. Zoals de Bugiman van Ehsan Moghaddampour, gemaakt om rond te scheuren op een lege vlakte. Ook te zien zijn de ultieme droomauto's van productontwerper Bertjan Pot, sieradenontwerper Dinie Besems, interieur ontwerper Frank Tjepkema en anderen. Om je eigen auto te ontwerpen kun je de workshop bezoeken van ontwerper en kunstenaar Hugo Vrijdag op 11 of 12 januari. De tentoonstelling is nog te zien tot 3 februari. > lees verder Autodesign Dinie Besems: Kleefrijder.

Hoe maak je van een schoolplein een toegankelijke openbare ontmoetingsplek? Premsela, SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en het NAi (Nederlands Architectuurinstituut) organiseren een debat over de toekomst van het schoolplein. Tijdens deze debatavond discussiëren leraren, pedagogen, architecten en stedenbouwkundigen over de mogelijkheden van een openbaar schoolplein. Voorafgaand aan het debat zullen architect Marlies Rohmer en lector onderwijs-jeugdbeleid Ton Notten een korte presentatie houden. Het debat vindt plaats op 17 januari en is openbaar toegankelijk, entree is 5 euro. Schrijf je in via de website van het Nai. > lees verder Bank Wim Poppinga bij Scholencomplex De Vijver in het Wateringse Veld, foto: SKOR.

De gouden eeuw van het Nederlandse grafisch ontwerp, dat is de periode van 1890 tot 1990. De hoogtepunten uit die tijd zijn nu gebundeld in een reizende tentoonstelling. Van 20 december tot 20 januari zijn ruim 200 geselecteerde ontwerpen te zien in Sofia Art Gallery, Bulgarije. Rond de tentoonstelling vindt een randprogramma plaats met lezingen en workshops. Op vrijdag 21 december zijn er lezingen van Diana Krabbendam, hoofdredacteur van Items, Radostin Peshev, Creative director van HutsJWT advertising en Delcho Rashkov, Designmanager bij Zagorka/Heineken. In de middag is er een workshop waarin een ontwerp zal worden ontwikkeld voor een reclamecampagne. De workshop is exclusief voor studenten van de National Academy of Art in Sofia. > lees verder De tentoonstelling in Boekarest.

Maak een visuele 'road trip' door je verbeelding met deze expositie over denkbeeldige auto's. Reizende tentoonstelling over Nederlands grafisch design, te zien in Sofia, Bulgarije. Opdrachtgevers, bestuurders, ontwerpers en het publiek debatteren de toekomst van het schoolplein op het NAi in Rotterdam. Een openbare lezing rond het designcolloquium Multiplicity & Visual Identities. Tevens laatste kans om aan te melden voor het colloquium. Trainingsmiddag in Arnhem voor docenten over het online architectuur-en-design lesprogramma.